Παμβολιώτικη στάση εργασίας αύριο για τις απολύσεις στο ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ

Πρόσκληση για συμμετοχή στην αυριανή παμβολιώτικη στάση εργασίας από τις 10π.μ-12μ. και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από...


Πρόσκληση για συμμετοχή στην αυριανή παμβολιώτικη στάση εργασίας από τις 10π.μ-12μ. και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από το εργοστάσιο στις 11π.μ., απηύθυναν σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ Α.Ε. και το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Αναπαρήγαγα» σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Η στάση εργασίας έχει προκηρυχθεί από το Ε.Κ.Β. και καλούνται να συμμετέχουν όλα τα σωματεία της δύναμής του. Σημειώνεται ότι για τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία.
Όπως έγινε αντιληπτό και στη σημερινή συνέντευξη Τύπου η διοίκηση του εργοστασίου δεν σκοπεύει να επαναλειτουργήσει τη μονάδα του Βόλου, καθώς ήδη εδώ και χρόνια έχει στραφεί στις εισαγωγές και εμπορία έτοιμο προϊόντος αντί για πρώτη ύλη και πλέον ισχυρίζεται ότι το κόστος είναι απαγορευτικό και γι αυτό προβαίνει σε απολύσεις. Την ανάγκη να αντισταθούν οι εργαζόμενοι στις προθέσεις της κάθε εργοδοσίας που απλά επιθυμεί να αυξάνει τα κέρδη της αλλά και στις κυβερνητικές πολιτικές στα εργασιακά, επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και βουλευτής του ΚΚΕ στη Μαγνησία, Κώστας Στεργίου. Επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Εργασίας που δεν πέτυχε να πιέσει την εταιρεία να λειτουργήσει το εργοστάσιο και να ανακαλέσει τις απολύσεις. «Δεν θέλουμε αυτή την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται γιατί αυτή τσακίζει τις ζωές των ανθρώπων» τόνισε.
Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων Λούπας Βενιζέλος τόνισε ότι το μέλλον είναι δυσοίωνο και οι εργαζόμενοι είναι σε πολύ δύσκολη θέση. «Παρά το γεγονός ότι από το Μάιο του 2012 δεχθήκαμε την εκ περιτροπής εργασίας, τελικά φθάσαμε στο Μάιο του 2016 με απολύσεις και οικειοθελείς αποχωρήσεις και με το εργοστάσιο να σταματά την όποια παραγωγική διαδικασία», εξήγησε.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6896908805123619282

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item