Καταγγελία ΕΛΜΕ για αδιαφάνεια στις μεταθέσεις

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καταγγέλλει τις ελάχιστες μεταθέσεις καθηγητών που έγιναν συνολικά σε όλη τη χώρα και ειδικά στη Μαγνησία. Όπ...


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καταγγέλλει τις ελάχιστες μεταθέσεις καθηγητών που έγιναν συνολικά σε όλη τη χώρα και ειδικά στη Μαγνησία. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, πολλοί εκπαιδευτικοί συνεχίζουν για πολλά χρόνια να υπηρετούν μακριά από το σπίτι τους και την οικογένεια τους, με μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό και ψυχικό κόστος.
Επίσης καταγγέλλει τον αδιαφανή και γενικότερα προβληματικό τρόπο διενέργειας των μεταθέσεων, μέσω του υπολογισμού κενών. Προτείνει τη ριζική αλλαγή τρόπου υπολογισμού των κενών, με κοινούς κανόνες για όλη τη χώρα και πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, που θα καλύπτει τα πραγματικά οργανικά κενά. «Ειδικά για τις μεταθέσεις το τρέχον έτος στη Μαγνησία, διατυπώνουμε ως ερωτήματα, δύο «περίεργες», ενδεικτικές  περιπτώσεις  και περιμένουμε απαντήσεις:
Στον κλάδο ΠΕ 05 Γαλλικής, υπήρχε στην Α’ Μαγνησίας οργανικό κενό, το οποίο μάλιστα προέκυπτε από τον αλγόριθμο του Υπουργείου (που υπο-εκτικά) τα κενά και όχι από εκτιμήσεις του ΠΥΣΔΕ. Με δεδομένο ότι στο συγκεκριμένο κλάδο υπάρχουν πλεονάσματα σε όλη την Ελλάδα και αρκετοί  επιθυμούν να μετατεθούν στην Α’ Μαγνησίας, γιατί δεν έγινε μετάθεση;
Στον κλάδο ΠΕ 11 Γυμναστών, από τις συνολικά 27 μεταθέσεις που έγιναν στην Α’βάθμια Εκπαίδευση, σε όλη τη χώρα, οι 12 μετατέθηκαν στη Μαγνησία,  οι 9 στην Α’ Μαγνησίας και 3 στη Β’. Σημειωτέον ότι  εκκρεμεί δίκη στο ΣΤΕ για παλιότερες καταγγελλόμενες «υποχρεωτικές μετατάξεις» στον ίδιο κλάδο και περιοχή ενώ τότε  δεν είχαν οριστεί κενά. Πώς δικαιολογούνται τόσες πολλές (συγκριτικά) μεταθέσεις;»
πΗΓΗ ΕΡΤ

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 9035411573055176869

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item