Συνάντηση Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας με τον Χρ. Μπουκώρο

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας συναντήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας και Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλ...


Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας συναντήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας και Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος. Πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόστρατοι της αεροπορίας. Μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων, οι απόστρατοι έθεσαν και τα εξής επείγοντα ζητήματα:
  1. Άμεση εφαρμογή αποφάσεων Σ.τ.Ε. για καθολική υλοποίηση.
  2. Κατοχύρωση συνέχισης σύνδεσης συντάξεων και μισθών εν ενεργεία συναδέλφων.
  3. Τροπολογία για εξαίρεση ειδικών μισθολογίων από τον Ε.Φ.Κ.Α.
  4. Άμεση απόδοση οφειλών Δημοσίου (ΕΚΑΒ, ΕΟΠΠΥ) σε Π.Α. και Μ.Τ.Α. (410 εκ. €).
  5. Συνέχιση απόδοσης κοινωνικού πόρου 4% σε Μετοχικά Ταμεία (μείωση μερίσματος κατά 25% περίπου, πέραν 60% μείωση έως σήμερα).
  6. Απόδοση σε Μ.Τ.Α., Π.Α. και δικαιούχους Ελεγκτές Εναερίου Κυκλοφορίας, ποσά από EURO-CONTROL –Αεροδρόμια – νόμος).
  7. Άρση ηλικιακών-ρατσιστικών κριτηρίων περικοπής σύνταξης αποστρατευθέντων νόμιμα, σε μικρή ηλικία στρατιωτικών.
  8. Κατάργηση Ν. 1611/50 – Αποθεματικά Ν.Π.Δ.Δ. σε Τράπεζα της Ελλάδος – Απώλειες Μ.Τ.Α. 31.1εκ.€, PSI – Αδυναμία εκμετάλλευσης υπολοίπων αποθεματικών.
  9. Επίσπευση υλοποίησης υπόσχεσης Υ.ΕΘ.Α. για ακύρωση περικοπής σύνταξης χηρών- αποστρατεία μικρότερη ηλικία – επαγγελματικοί κίνδυνοι.
  10. Αποφυγή τακτικής ισοδυνάμων από λογαριασμούς Υ.ΕΘ.Α. για Εθνικό Προϋπολογισμό – Σοβαρές επιπτώσεις σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και μαχητικότητα Ε.Δ. – ιδιαίτερα περιορισμένη διαθεσιμότητα οπλικών μέσων- οριακή κατάσταση υποδομών και μέσων υποστήριξης.
Ο βουλευτής Μαγνησίας ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης, στις περισσότερες εκ των οποίων διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων. Από την πλευρά τους οι απόστρατοι δήλωσαν ότι γνωρίζουν τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του βουλευτή  και ότι με πρωτοβουλία του έχει φέρει στη Βουλή πολλά από τα συγκεκριμένα ζητήματα και ζήτησαν τη συνέχιση της συνεργασίας τους, με στόχο την επίλυση όσο το δυνατόν περισσότερων προβλημάτων, που ταλανίζουν την τάξη των απόστρατων της αεροπορίας.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 7416520598898463469

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item