Ευρεία διαβούλευση για το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Εργαλείο για την άσκηση του αναπτυξιακού του ρόλου, θεωρεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου το Τεχνικό Πρόγραμμα  και ήδη έθεσε σε δημόσια διαβού...


Εργαλείο για την άσκηση του αναπτυξιακού του ρόλου, θεωρεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου το Τεχνικό Πρόγραμμα  και ήδη έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το πλαίσιο του προγράμματος για το 2017. Τα 17 Τοπικά Συμβούλια του Δήμου Νοτίου Πηλίου, έλαβαν τη σχετική πρόσκληση για να συμβάλουν με τις προτάσεις τους στον σχεδιασμό του νέου Τ.Π. το οποίο θα έχει πολλαπλάσιο προϋπολογισμό από το αντίστοιχο του 2016, (ανήλθε στις 100.000 ευρώ περίπου).
«Τα φετινά δεδομένα για τη σύνταξη του νέου Τεχνικού Προγράμματος, είναι σημαντικά διαφορετικά από πέρσι. Οι μεγάλες προσπάθειες για να αντιμετωπιστούν οικονομικά ζητήματα που κληρονόμησε η Δημοτική Αρχή, αποδίδουν. Βήμα – βήμα αίρονται εμπόδια που δημιουργούσαν περιορισμούς στους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής και πλέον είμαστε σε θέση να διαθέσουμε πολλαπλάσιους πόρους από πέρσι για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017», επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μιλτ. Παπαδημητρίου και προσθέτει πως  η λήψη των αποφάσεων προγραμματισμού, δεν στηρίζεται μόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις υπηρεσίες αλλά και στις ανάγκες και στις προσδοκίες των κατοίκων του Δήμου, όπως αυτές αποτυπώνονται σε διαδικασίες συμμετοχής.
Όπως τονίζει, το νέο Τ.Π. θα αποτελεί προϊόν συλλογικής εργασίας και θα προσδιορίζει έργα και δραστηριότητες που θα πρέπει να υλοποιηθούν, ισόρροπα σε όλο το Δήμο με απώτερους σκοπούς την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής με παρεμβάσεις στους τομείς των τεχνικών υποδομών και των δικτύων εξυπηρέτησης, της βελτίωσης της τοπικής οικονομίας, της διαχείρισης της κοινωνικής κρίσης κ.α.
«Η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος με επέκταση του δημοτικού φωτισμού, έργα οδοποιίας, αναπλάσεις, έργα ύδρευσης, συντηρήσεις κτιριακών και άλλων υποδομών, θα αποτελέσουν σημαντικούς άξονες του νέου Τεχνικού Προγράμματος», καταλήγει ο κ. Παπαδημητρίου, καλώντας τους φορείς κάθε περιοχής να συμβάλουν στο έργο των Τοπικών Συμβουλίων στο πρώτο επίπεδο δημόσιας διαβούλευσης.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 477869559650766049

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item