Αγωγή κατέθεσε ο Δήμος Ν. Πηλίου κατά του ΠΑΚΟΕ για δυσφήμιση της παραλίας Κορώπης

Στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) θα προχωρήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Ομ...
Στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) θα προχωρήσει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Ομόφωνη απόφαση για τη συγκεκριμένη ενέργεια έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Παρασκευής, στην οποία παρουσιάστηκε η ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ για την καταλληλότητα ή μη παραλιών της Μαγνησίας.
Τα μέλη του ΔΣ έκριναν πως η ανακοίνωση για την παραλία στην Κορώπη (Μπούφα) είναι δυσφημιστική και προκαλεί ζημία, όχι μόνο στο Δήμο αλλά και σε επαγγελματίες της περιοχής.
Ο Δήμος επισημαίνει πως η συγκεκριμένη παραλία χαρακτηρίζεται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ από τον αρμόδιο φορέα παρακολούθησης της ποιότητας κολυμβητικών υδάτων (Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας).
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το Μητρώο ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης της Ελλάδας «η παραλία Κορώπη – Μπούφα αναγνωρίσθηκε ως ακτή κολύμβησης το έτος 1991 και έκτοτε παρακολουθείται στο πλαίσιο των ετησίων προγραμμάτων παρακολούθησης της ποιότητας των κολυμβητικών υδάτων, τα οποία πραγματοποιούνται με ευθύνη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Από το 2010, η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων για τις κολυμβητικές περιόδους πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Οδηγία 2006/7/ΕΚ και με συναξιολόγηση των αποτελεσμάτων παρακολούθησης των Κορόπη – Μπούφα τελευταίων ετών.

Related

Sticky 7453659661203468186

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item