Το Κέντρο Κοινότητας θα στεγάσει στο Υγειονομικό ο δήμος

Αλλάζει το σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής για κατεδάφιση του πρώην κτιρίου του Υγειονομικού στην οδό 2ας Νοεμβρίου και δημ...


Αλλάζει το σχεδιασμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής για κατεδάφιση του πρώην κτιρίου του Υγειονομικού στην οδό 2ας Νοεμβρίου και δημιουργία πλατείας η δημοτική αρχή Βόλου και θα προχωρήσει στην αξιοποίησή του για τη φιλοξενία του Κέντρου Νεότητας. Την απόφαση έλαβε κατά πλειοψηφία χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Το θέμα ήλθε εκτός ημερήσιας διάταξης και όπως ενημέρωσε το σώμα ο δήμαρχος Θ. Θεοδώρου, επιβάλλεται η αλλαγή στο σχεδιασμο για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης όλων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου με βάση και το σχεδιασμό του υπουργείου. Επιπλέον ανέφερε ότι σε επικοινωνία που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ.Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, συζήτησαν την προοπτική στέγασης του Κέντρου Κοινότητας στο συγκεκριμένο χώρο. Τις υπηρεσίες του Κέντρου θα αναζητήσουν οι ωφελούμενοι το προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης και οι ευπαθείς ομάδες. Το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ αφορά 7.700 ωφελούμενους στην περιοχή του Δήμου Βόλου.
«Αλλάξαμε σχεδιασμό και αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε το κτίριο του Υγειονομικού ως Κέντρο Κοινότητας. Έχουμε κάνει την τροποποίηση και θα γίνει ανακαίνιση του κτιρίου, προκειμένου εξωτερικά το κτίριο να συνδυάζεται με το γειτονικό κτίριο Σπίρερ.
Με το σχεδιασμό διαφώνησε η επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Νατάσσα Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι ο δήμος διαθέτει και άλλα κτίρια. «Δεν είναι τόσο πιεσμένη η κατάσταση για να στεγαστούν εκεί όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες. Θεωρούμε ότι δεν θα έπρεπε να αλλάξει ο σχεδιασμός και είμαστε υπέρ της δημιουργίας πλατείας στην συγκεκριμένη περιοχή».
Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας επισήμανε ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου και οτι ο δήμος θα παρέμβει σε ένα χώρο που ανήκει στην Περιφέρεια. Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, η κα Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι ο χώρος του Υγειονομικού είχε παραχωρηθεί στην Περιφέρεια για να στεγαστούν οι υγειονομικές υπηρεσίες όταν υπήρχε ανάγκη και η συμφωνία προέβλεπε ότι αν ο Δήμος το χρειάζονταν θα επέστρεφε σε εκείνον για να το αξιοποιήσει ή να το κατεδαφίσει για τη δημιουργία πλατείας, όπως είχε αποφασίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και ήδη είχε συμπεριληφθεί στην 1η φάση του Επιχειρσηιακού Σχεδίου. «Έχουμε ανάγκη από χώρους πρασίνου στο κέντρο. Ο δήμος διαθέτει κτίρια και στη Ν.Ιωνία και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει» επισήμανε.
Ο διευθυντής προγραμματισμού του Δήμου Στάθης Νικηφόρου υποστήριξε ότι το κτίριο του Υγειονομικού πληροί όλες τις προϋποθέσεις για Κέντρο Κοινότητας και τις εκατοντάδες πολιτών που θα προσέλθουν σε αυτό.ERT.GR

Related

Sticky 4988987552413029486

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item