Έλλειψη φορέα για έκδοση Ευρωπαϊκής Επαγγελματικής Ταυτότητας επισημαίνει με ερώτηση ο Χρ. Μπουκώρος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος τονίζοντας ότι εκκρε...


Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος τονίζοντας ότι εκκρεμεί η λειτουργία του φορέα για την έκδοση Ευρωπαϊκής Επαγγελματικής Ταυτότητας, μέσω της οποίας αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά προσόντα, όσων επιθυμούν να εργαστούν σε χώρες της Ε.Ε..  
Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Η Ευρωπαϊκή Επαγγελματική Ταυτότητα είναι ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό, το οποίο εκδίδεται μέσω διαδικτυακής διαδικασίας για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων. Με την κάρτα αυτή καθίσταται δυνατό σε επαγγελματίες να μπορούν να εργαστούν σε άλλη χώρα της Ε.Ε., καθώς πιστοποιείται ότι ο επαγγελματίας έχει περάσει με επιτυχία όλους τους απαραίτητους διοικητικούς ελέγχους και έχουν αναγνωριστεί τα επαγγελματικά του προσόντα από την χώρα στην οποία επιθυμεί να εργαστεί. Η πιστοποίηση αυτή μέχρι στιγμής ισχύει μόνο για τις εξής ειδικότητες: νοσηλευτές , φαρμακοποιούς, φυσιοθεραπευτές, οδηγούς ορειβασίας και κτηματομεσίτες.  
Παρότι έχει αναγγελθεί από τον περασμένο Ιανουάριο ο ορισμός του φορέα που θα επεξεργάζεται τις αιτήσεις για την έκδοση της ταυτότητας υπό την μέριμνα του υπουργείου, ακόμη εκκρεμεί, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι για την έκδοση Ε.Ε.Τ. να είναι σε μακροχρόνια αναμονή και να μην μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα τους σε κάποια χώρα τις Ε.Ε..
     Κατόπιν τούτων,    
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιο ειναι το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου για την σύσταση του φορέα που θα επεξεργάζεται τις αιτήσεις για την έκδοση της Ευρωπαϊκής Επαγγελματικής Ταυτότητας;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή. 

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1826347048113455857

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item