Καταστρέφουν τη φημισμένη παραλία "Λαλάρια" της Σκιάθου

Εξακολουθούν οι τουρίστες να αφαιρούν βότσαλα από την παραλία « Λαλάρια» της Σκιάθου, παρά την έκδοση απαγόρευσης της Λιμενικής Αρχής,...


Εξακολουθούν οι τουρίστες να αφαιρούν βότσαλα από την παραλία « Λαλάρια» της Σκιάθου, παρά την έκδοση απαγόρευσης της Λιμενικής Αρχής, για την απομάκρυνση βότσαλων, που προέκυψε μετά από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» το καλοκαίρι του 2013. Ο Σύλλογος, μάλιστα, είχε αναλάβει τότε και κατασκευή σχετικής ενημερωτικής πινακίδας, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Λιμενικής Αρχής.
Σύμφωνα με την οδηγία προς τους επισκέπτες της παραλίας «ΛΑΛΑΡΙΑ» καθώς και τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στην εκτέλεση περιηγητικών πλόων στη συγκεκριμένη παραλία, απαγορεύεται η λήψη-απομάκρυνση  των χαρακτηριστικών βότσαλων (λαλάρια), τα οποία δημιουργούνται φυσικά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο  Λιμενάρχης Σκιάθου Υποπλοίαρχος ΛΣ κ.  Νικόλαος Κατσάμπας, σε συνέχεια αιτήματος του  Σύλλογος «Η Σκιάθος» προχώρησε στην έκδοση σχετικής οδηγίας-απαγόρευσης απομάκρυνσης βότσαλων (λαλάρια) από την παραλία, ενημερώνοντας τους συγχρόνως για την επιβολή νόμιμων κυρώσεων, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης (400-1.000 ευρώ).
IMG_0069
Η ξακουστή παραλία «Λαλάρια» της Σκιάθου είναι μνημείο της φύσης και από μαρτυρίες που υπάρχουν φαίνεται ότι η  αλλοίωση του μοναδικού τοπίου είναι τόσο αισθητή εν συγκρίσει με τα δέκα προηγούμενα χρόνια, σε βαθμό μη αντιστρεπτό, ώστε να θεωρείται επιβεβλημένη η προστασία της παραλίας για να διατηρηθεί, τουλάχιστον στην υφιστάμενη κατάσταση χωρίς περαιτέρω υποβάθμιση.

Related

Sticky 4774130783228695117

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item