Συνεχίζονται οι ανασκαφικές έρευνες της Αρχαιολογίας στα Πευκάκια

Θα συνεχιστούν οι ανασκαφικές εργασίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στα Πευκάκια του Βόλου σε συνεργασία με το Τμήμα ΙΑΚΑ του Πα...


Θα συνεχιστούν οι ανασκαφικές εργασίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στα Πευκάκια του Βόλου σε συνεργασία με το Τμήμα ΙΑΚΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του πενταετούς προγράμματος 2016-2010. Τη σχετική άδεια συνέχισης των ανασκαφών μέχρι το τέλος του 2016, έδωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. ΜΠαλτάς.
Διευθύντρια των ερευνών από πλευράς της ΕΦΑ Μαγνησίας να είναι η Προϊσταμένη της Εφορείας Δρ Ανθή Μπάτζιου Ευσταθίου, ενώ, από πλευράς του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ΙΑΚΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τη δειύθυνση να έχει η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας Δρ Ιφιγένεια Τουρναβίτου.
Κατά το 2016 προβλέπεται να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:
1. Ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας του χώρου για την ολοκλήρωση της κάτοψής του.
2. Αναλυτική και συστηματική μελέτη της μυκηναϊκής και ελληνιστικής κεραμικής με συντήρηση, σχεδίαση, φωτογράφιση, καταγραφή του αρχαιολογικού υλικού.
3. Μελέτη των μικρών ευρημάτων, του αρχαιοβοτανολογικού υλικού, του σκελετικού και οδοντικού υλικού του τάφου που ανασκάφηκε το 2013.

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 4048120052534239703

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item