Να ολοκληρωθεί ο περιφερειακός ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας

Επιστολή προς την υφυπουργό ΠΟΜΕΔΙ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη ,  με την οποία ζητείται η ολοκλήρωση της Περιφερειακής οδού του Πολεοδομικού...


Επιστολή προς την υφυπουργό ΠΟΜΕΔΙ κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνημε την οποία ζητείται η ολοκλήρωση της Περιφερειακής οδού του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, απέστειλε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας, μετά από απόφαση της στη χθεσινή της συνεδρίαση (11-7-2016).
Στην επιστολή που κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, αναφέρονται τα εξής:
«Το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας έχει παρέμβει διαχρονικά με αλλεπάλληλα υπομνήματά του στο θέμα της ολοκλήρωσης της κατασκευής της Περιφερειακής οδού, του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.
Είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε, καθώς έχει παρέλθει μακρύ χρονικό διάστημα από την παράδοση του τμήματος από τη σήραγγα της Γορίτσας έως την παραλιακή οδό της Αγριάς στο ύψος της περιοχής «Αστέρια». Ο συγκεκριμένος κόμβος έχει δημιουργήσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα, ειδικά τους θερινούς μήνες, καθώς στο σημείο δημιουργούνται ουρές αναμονής στις ώρες αιχμής.
Εξαιτίας της δυσκολίας διαχείρισης του κόμβου, ο Δήμος Βόλου έλαβε την απόφαση να μονοδρομήσει τη σήραγγα της Γορίτσας κατά τους θερινούς μήνες, με αποτέλεσμα να μεταφέρει το πρόβλημα της κυκλοφορίας εντός του αστικού ιστού σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η εικόνα που καταγράφεται τις Κυριακές και τις αργίες, κατά τις πρωινές ώρες είναι η συμφόρηση εντός του αστικού ιστού και η ταλαιπωρία των οδηγών.
Με το παρόν υπόμνημα θέτουμε καταρχάς υπόψη σας την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης των έργων του Περιφερειακού και ξεκινούμε από το τμήμα που αφορά την παράκαμψη της περιοχής «Αστέρια» Αγριάς.
Για το συγκεκριμένο τμήμα έχει κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος κατά το παρελθόν και η χρηματοδότηση του έργου είχε σταματήσει. Ωστόσο, θεωρούμε ότι είναι μείζονος σημασίας για την πόλη μας, η διεκδίκηση εκ νέου χρηματοδότησης για ένα έργο το οποίο είναι ώριμο για δημοπράτηση.
Παράλληλα ζητούμε ενημέρωση για τις μελέτες που αφορούν στη συνέχιση του Περιφερειακού δρόμου Τμήμα παράκαμψη Αγριάς – Αφέτες, αλλά και από το τμήμα Παράκαμψης και εισόδου της πόλης του Βόλου (αρχή Ι.Κ. Μπουρμπουλήθρα – αρχή Α.Κ. Λαρίσης).
Το ΤΕΕ Μαγνησίας έχει επανειλημμένα τονίσει πως η Περιφερειακή οδός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου θα ολοκληρωθεί μόνο όταν κατασκευαστούν και τα τρία τμήματά της.
Η ουσιαστική ολοκλήρωση του έργου θα βελτιώσει στο μέγιστο βαθμό την κυκλοφορία εντός του αστικού ιστού και θα επιλύσει τα χρόνια προβλήματα διαχείρισης του κυκλοφοριακού φόρτου που μέχρι στιγμής γίνονται με αποσπασματικά και συνήθως αναποτελεσματικά μέτρα.
Θεωρούμε πως είναι χρέος όλων μας να ενταθούν οι προσπάθειες διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων για την ολοκλήρωση της Περιφερειακής οδού και αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες», καταλήγει η επιστολή.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 4628497559161481688

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item