ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Στο κτίριο Ματσάγγου "βλέπουν" τη νέα φοιτητική εστία του Βόλου

Παλιά κτίρια σε ολόκληρη την Ελλάδα και τα οποία να ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο αναζητά το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δημιουργ...


Παλιά κτίρια σε ολόκληρη την Ελλάδα και τα οποία να ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο αναζητά το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να δημιουργήσει νέες υποδομές για φοιτητικές εστίες. 
Στην περίπτωση του Βόλου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TheNewspaper.gr  φαίνεται ότι έχει προταθεί η αξιοποίηση του δεύτερου κτιρίου του συγκροτήματος Ματσάγγου στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για το κομμάτι που περιβάλλεται από τις οδούς Σωκράτους, Παύλου Μελά, Ερμού και Μακεδονομάχων.
Ήδη το πρώτο κτίριο είναι έτοιμο και θα παραδοθεί εντός των επόμενων ημερών για πανεπιστημιακή χρήση με αίθουσες διδασκαλίας για τις ανάγκες του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Τα πλεονεκτήματα του κτιρίου Ματσάγγου για τη δημιουργία φοιτητικής εστίας, είναι ότι βρίσκεται κοντά σε όλες τις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και δίπλα σε αυτή του Οικονομικού τμήματος, ότι βρίσκεται δίπλα στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, στο κέντρο της πόλης και το κτίριο ανήκει ήδη στο Πανεπιστημιακό ίδρυμα. 
Σήμερα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο αριθμεί 15.000 φοιτητές, διαθέτει μια μικρή φοιτητική εστία, 40 κλινών, ενώ νοικιάζονται και κάποια δωμάτια σε ένα επίσης μικρό ξενοδοχείο. Από εκεί και πέρα, 3.000 φοιτητές λαμβάνουν το φοιτητικό επίδομα στέγασης, το οποίο δίνεται με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια και ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ετησίως.

Related

Sticky 481592166130689557

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item