«Βροντερή ομολογία ενοχής της Δημοτικής Αρχής Βόλου»

Αναφορικά με τη μη πραγματοποιηθείσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου, με θέμα την αποδοχή από τον ΣΥΔΙΣΑ υγειονομικών αποβλήτων από την Τρίπ...


Αναφορικά με τη μη πραγματοποιηθείσα συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου, με θέμα την αποδοχή από τον ΣΥΔΙΣΑ υγειονομικών αποβλήτων από την Τρίπολη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που είχαν προκαλέσει με αίτημά τους τη σύγκληση του Δ.Σ., εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Δεν μας εξέπληξε η σκόπιμη απουσία των μελών της πλειοψηφίας από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να δημιουργηθεί τεχνητή έλλειψη απαρτίας και να μην συζητηθεί καθόλου το θέμα -που αφορά, όχι μόνο στη νόμιμη λειτουργία του ΧΥΤΑ, αλλά κυρίως στη προστασία της υγείας των δημοτών- αφού απαιτούνταν η παρουσία τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) μελών, και να αναβληθεί (;) η συνεδρίαση. Απεναντίας την περιμέναμε.
Έχουν τόσο «λερωμένη τη φωλιά τους» με την υπόθεση της αποδοχής των συγκεκριμένων αποβλήτων, που, μη μπορώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, επέλεξαν συνειδητά να τραπούν σε φυγή, ενώ βρίσκονταν στο χώρο του Δημαρχείου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Η αποδοχή των εν λόγω αποβλήτων είναι μία απόφαση παράνομη, αδικαιολόγητη, ανεύθυνη και αντίθετη προς τα συμφέροντα των δημοτών, ενώ ο διοικητικός χειρισμός της υπόθεσης αποκαλύπτει παιδιάστικη κουτοπονηριά, απίστευτη αφέλεια, παροιμιώδη άγνοια και ποιος ξέρει τι άλλο.
Προτίμησαν, λοιπόν, όλον αυτό τον καιρό, να σιωπούν ένοχα, καλυπτόμενοι πίσω από τις ανακοινώσεις της ενδιαφερόμενης ιδιωτικής εταιρείας (!) και, σήμερα, κυριολεκτικά να κρυφτούν. Βροντερή ομολογία της ενοχής η απουσία των μελών της πλειοψηφίας από τη συνεδρίαση και, ακόμη περισσότερο, των δύο κατεξοχήν υπεύθυνων για τις σχετικές αποφάσεις του ΣΥΔΙΣΑ, δηλαδή του πρώην και του νυν προέδρου του, Κ. Γανωτή και Γ. Πράττου.
Η Δημοτική Αρχή, σε όλη τη διάρκεια της θητείας της, ευτελίζει συστηματικά τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, του ανώτατου θεσμικού οργάνου της πόλης, τόσο με τη συμπεριφορά των μελών της, κατά τη συζήτηση των θεμάτων, όσο και με τις αποχωρήσεις τους από τις συνεδριάσεις, όταν τοποθετούνται οι αντιπολιτεύσεις. Σήμερα, ξεπέρασαν κάθε όριο, αποκαλύπτοντας ευθέως την ολοκληρωτική τους αντίληψη ως προς τη διοίκηση του Δήμου, μια αντίληψη που κινείται έξω από κάθε δημοκρατικό πλαίσιο. Η Δημοτική Αρχή είναι πλήρως εκτεθειμένη πολιτικά, ηθικά και νομικά με αυτή την υπόθεση και τη μεθόδευση την οποία ακολούθησε. Έκθετη κυρίως απέναντι στους δημότες που, όχι απλώς δικαιούνται να μάθουν, αλλά, μετά την ανάδειξη του θέματος, απαιτούν να γνωρίσουν με όλες τις λεπτομέρειες το γιατί, το πώς αλλά και το ποιος ευθύνεται ως προς τη διαχείρισή του. Όπως φυσικά απαιτούν από τη Δημοτική Αρχή να μην τους συμπεριφέρεται σαν υποτελείς, αλλά και να μην εκφράζεται σαν κατοχική δύναμη στο δικό τους τόπο.
Δεν είναι αρμοδιότητά μας να διερευνήσουμε την υπόθεση, ούτε θα κάνουμε τους ντετέκτιβς, για να αναζητήσουμε τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία, γιατί προφανώς κάτι κρύβεται. Ανεξάρτητα από το ποια εξέλιξη θα έχει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με βάση την κείμενη νομοθεσία και τον κανονισμό λειτουργίας του, απαιτούμε να συγκληθεί άμεσα το Δ.Σ. του ΣΥ.ΔΙ.ΣΑ. και να αποφασίσει την ανάκληση της αποδοχής των αποβλήτων από την Τρίπολη, ενώ θα απευθυνθούμε στις αρμόδιες -όχι μόνο τοπικά- ελεγκτικές και δικαστικές Αρχές, ζητώντας την πλήρη διερεύνηση όλων των πτυχών της συγκεκριμένης υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Αποστολάκης Ιάσων, Δραμητινός Ματθαίος, Γαργάλας Κώστας, Κοκκινάκη Φωτεινή, Ανδρέου-Μεϊκοπούλου Ελένη, Μολοχίδης Ιωάννης, Οικονόμου Αναστασία, Λαμπρινίδης Φώτης, Στόικος Νικόλαος, Παπατόλιας Απόστολος, Πατσιαντάς Μαργαρίτης, Κανελλής Νίκος, Διαμαντένιας Θεολόγος, Καλυβιώτης Αχιλλέας, Λαϊνας Ιωάννης (η επικοινωνία με τον κ. Θ. Τσαλούχα δεν στάθηκε δυνατή ως την ώρα της αποστολής της ανακοίνωσης).

Related

Sticky 8875359906767031623

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item