Τζούλια Τσαλίκη: Να ισχύσουν άμεσα αναλογικά διόδια μεταξύ Βόλου-Λάρισας

Θέση εναντίον της εγκατάστασης Μετωπικού Σταθμού Διοδίων στα Τέμπη στο ύψος των Αμπελακίων πήρε η παράταξη Θεσσαλών Συμπολιτεία, υιοθε...


Θέση εναντίον της εγκατάστασης Μετωπικού Σταθμού Διοδίων στα Τέμπη στο ύψος των Αμπελακίων πήρε η παράταξη Θεσσαλών Συμπολιτεία, υιοθετώντας την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016.
Η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τζούλια Τσαλίκη, τόνισε ότι το αίτημα του αναδόχου εγείρει εύλογα ερωτήματα: για ποιό λόγο προτείνονται συνεχείς διαφοροποιήσεις στο σχεδιασμό που έχει αρχικά εγκριθεί και επανειλημμένα τροποποιηθεί από τη Βουλή; 
Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί για τη συνολική πορεία και τα χρονοδιαγράμματα του έργου. «Ο Ανάδοχος δεν ενημέρωσε ποτέ ολοκληρωμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο για όλα τα θέματα που αφορούν στο έργο, στην ασφάλεια διελεύσεων, αλλά και τις υπερχρεώσεις ιδίως στο Μοσχοχωρι, πράγμα που καίει τις τοπικές κοινωνίας. Αντίθετα στέλνει μεμονωμένα αιτήματα όταν τυπικές διαδικασίες το επιβάλλουν».
Αναλυτικότερα δήλωσε ότι «έχει εξαντληθεί το όριο ανοχής των πολιτών ιδιαίτερα του Βόλου και της Μαγνησίας, αλλά και της Λάρισας με τα υπέρογκα διόδια των 4 συν 4 ευρώ ανά κατεύθυνση, για τη χρήση του δρόμου. Πρόκειται για κατάφωρη αδικία και ζητάμε επιτέλους αναλογικά διόδια, τα οποία συνεχώς εξαγγέλονται και ποτέ δεν γίνονται. Δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε πότε θα εφαρμοστούν σε όλη τη χώρα αναλογικά και ηλεκτρονικά διόδια. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση για το τμήμα Βόλος - Λάρισα. Επίσης να αναπροσαρμοστεί η πολιτική της αναδόχου εταιρείας για την προςέλκυςη των βαρέων οχήματων».
Υπενθύμισε επίσης ότι με  το Νόμο 4388/2016 (ΦΕΚ 93/Α/27.5.2016), απαγορεύεται η «διέλευση στο παράπλευρο οδικό δίκτυο για οχήματα επαγγελματικής χρήσης, βαρέα οχήματα, για μηχανήματα έργων, φορτηγών και λοιπές κατηγορίες οχημάτων, όταν αυτά υπερβαίνουν μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων».
Η διάταξη αυτή δεν εφαρμόζεται βέβαια στην πράξη, με αποτέλεσμα οι πολίτες να «βλέπουν το Χάρο με τα μάτια τους» ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες, που περνάνε ξυστά από θεόρατα φορτηγά σε στενούς και κακοφωτισμένους δρόμους.

Τέλος κάλεσε την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει πρωτοβουλία για τη διευκρίνιση του ισχύοντος καθεστώτος, να ζητήσει μέτρα καλύτερης αστυνόμευσης και να καλέσει όλους τους όλoυς τους εμπλεκόμενους σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 7869574812354745077

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item