Την ανάδειξη του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου στηρίζει το υπ. Τουρισμού

Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει ενεργά τον Οργανισμό προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών και ανάπτυξης πτήσεων του Α...

Τη διαβεβαίωση ότι το υπουργείο Τουρισμού θα στηρίξει ενεργά τον Οργανισμό προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών και ανάπτυξης πτήσεων του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου και ανάδειξής του ως αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας, έλαβαν εκπρόσωποι Επιμελητηρίων από τη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα και της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Σε πρώτη φάση, θα συσταθεί μία Ομάδα Εργασίας αποτελούμενη από στελέχη του Οργανισμού και του Υπουργείου, η οποία θα θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο δράσης με στόχο την προώθηση της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδος – σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τους υπόλοιπους φορείς της ευρύτερης περιοχής όπως Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες, Δήμους κτλ. –  για την προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και όχι μόνο. Αυτό το σχέδιο δράσης, όπως αναλύθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση, θα περιλαμβάνει προωθητικές ενέργειες, συνεργασία με ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες, συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις κ.α.
Στόχος, όπως τονίστηκε, είναι αφ’ ενός να γίνει γνωστή η ύπαρξη του Αεροδρομίου και οι δυνατότητές του σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό τουριστών και επαγγελματιών του τουρισμού και αφ’ ετέρου να προβληθούν οι περιοχές που μπορεί να καλύψει και οι δυνατότητες που αυτές προσφέρουν.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού χαιρέτισε την πρωτοβουλία και πρότεινε επιπλέον, ο Οργανισμός να επεκταθεί γενικά σε δράσεις προβολής των περιοχών που περιλαμβάνει, τονίζοντας ότι η περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος είναι σε θέση να προσφέρει πληθώρα τουριστικών επιλογών και να προσελκύσει ευρύ πεδίο επισκεπτών.
Από την πλευρά της η Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τόνισε πως το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι καθ’ όλα άρτιο, επανέλαβε όμως τη δέσμευση του Υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη ότι εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο, μετά από σχετικό αίτημα των τοπικών φορέων, να υπάρξει ενίσχυσή του ώστε να το προσεγγίζουν περισσότερα και μεγαλύτερα αεροσκάφη, αυτό θα γίνει.
Γενικά θέματα τουρισμού
Κατά την συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού συζητήθηκαν, επίσης, γενικά θέματα σχετικά με την αδειοδότηση ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων, τα παράνομα καταλύματα, την φέρουσα ικανότητα των περιοχών και την προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση νέου τουριστικού προϊόντος.
Επιπλέον, στο αίτημα των εκπροσώπων του τουρισμού για άδειες παραχώρησης χρήσης των αιγιαλών, η κα. Κουντουρά ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση πρότασης για την απλοποίηση των διαδικασιών και την επέκταση του χρόνου ισχύος των αδειών, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι επαγγελματίες που θέλουν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις σε υποδομές.
Η κα. Κουντουρά ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα προβλήματα των περιοχών και εντός των ημερών θα οργανωθεί η επόμενη συνάντηση με την Ομάδα Εργασίας πλέον.

Στη συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, συμμετείχαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Μαγνησίας και Φθιώτιδας κ.κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και Αλέξανδρος Διαμαντάρας αντίστοιχα, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.  Μαγνησίας Γ. Ζαφείρης και ο Γραμματέας Πάρις Κονιόρδος. Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Κωνσταντίνος Ψειρόπουλος, ενώ παρούσα ήταν και η Υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Related

Sticky 9128981622206107193

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item