Έγγραφα για μολυσματικά απόβλητα στον ΧΥΤΑ ζητά ο Μιχάλης Μιτζικός

Τα νόμιμα έγγραφα ζητά από το Δημοτικό συμβούλιο Βόλου ο Μιχάλης Μιτζικός σχετικά με τα μολυσματικά απορρίματα στον ΧΥΤΑ Βόλου, ύστερα...


Τα νόμιμα έγγραφα ζητά από το Δημοτικό συμβούλιο Βόλου ο Μιχάλης Μιτζικός σχετικά με τα μολυσματικά απορρίματα στον ΧΥΤΑ Βόλου, ύστερα από δημοσιεύμα της περασμένης εβδομάδας στο TheNewspaper.gr.
Αναφέρει:

"Δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο αναφέρονται σε εναπόθεση μολυσματικών απορριμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου.

Επιπροσθέτως με το ζήτημα που έχει να κάνει με την επικινδυνότητα (ή όχι) απορριμάτων που δέχεται ο ΧΥΤΑ Βόλου, τίθεται ευλόγως και το ερώτημα αν ο ΧΥΤΑ Βόλου είναι αποδέκτης απορριμάτων από άλλους Νομούς.

Είναι γνωστό ότι τα επικίνδυνα απόβλητα περιέχουν ουσίες που χαρακτηρίζονται ως τοξικές,, εύφλεκτες, καρκινογόνες και μπορούν να προκαλέσουν αλλοιώσεις στα νερά (επιφανειακά ή υπόγεια), τον αέρα ή το έδαφος (βλ. Κοινοτική Οδηγία 91/689/EOK για «Επικίνδυνα απόβλητα» και κείμενη εθνική νομοθεσία).

Επειδή πρόκειται για ζήτημα δημόσιας υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος, 

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή :

  1. Για τα έτη 2014, 2015, και για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούλιος 2016,  έγινε ή όχι εναπόθεση μολυσματικών ή επικίνδυνων απορριμάτων («επικίνδυνα» απόβλητα όπως χαρακτηρίζονται από την κείμενη νομοθεσία) στον ΧΥΤΑ Βόλου ;

  1. Για τα έτη 2014, 2015, και για την περίοδο Ιανουάριος – Ιούλιος 2016,  έγινε ή όχι εναπόθεση στον ΧΥΤΑ Βόλου επικίνδυνων και μη, απορριμάτων προερχόμενα από άλλους Νομούς ;Αίτημα κατάθεσης εγγράφων :

Σε περίπτωση θετικής απάντησης στα παραπάνω, ζητούμε από την Δημοτική Αρχή να καταθέσει στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αντίγραφα όλων των αποφάσεων και αλληλογραφίας των δημοτικών υπηρεσιών με τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές που σχετίζονται α) με την εναπόθεση επικίνδυνων απορριμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου β) εναπόθεση απορριμάτων προερχόμενα από άλλους Νομούς γ) καθώς και αντίγραφα από τις συμβάσεις και αλληλογραφία με τρίτους (εταιρείες ή όχι) οι οποίοι έχουν σχέση με τα παραπάνω."


Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2203193771000740516

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item