Εγκαινιάστηκε το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ασφαλείας (ISPS) στο λιμάνι του Βόλου

Το πρωί της Δευτέρας, παρουσία της υφυπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, εγκαινιάστηκε το Ολοκληρωμένο Σύστημ...


Το πρωί της Δευτέρας, παρουσία της υφυπουργού Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, εγκαινιάστηκε το Ολοκληρωμένο Σύστημα Ασφαλείας (ISPS) στο λιμάνι του Βόλου από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Το έργο, προϋπολογισμού ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ, είναι πολύ σημαντικό και αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο διεθνή ανταγωνιστικό χώρο των θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών και της κρουαζιέρας και είναι το πιο σύγχρονο που υπάρχει στην Ευρώπη όπως δήλωσε η Μ. Χρυσοβελώνη.
Το σύστημα ISPS
Το έργο εγκατάστασης του νέου ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας ISPS χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2007-2013, με προϋπολογισμό 935.788,59 ευρώ και αποτελείται από: Φυλάκιο Κεντρικής Πύλης / Κέντρο Ελέγχου Ασφάλειας (ΚΕΑ), Φυλάκιο Προβλήτα Νο 3, σύστημα επιτήρησης με κάμερες, συστήματα επικοινωνίας, ηλεκτρονικούς μηχανισμούς ελέγχου πρόσβασης, ανιχνευτή μεταλλικών αντικειμένων, περιφράξεις, θύρες εισόδου-εξόδου οχημάτων, υπερυψωμένη πλατφόρμα ελέγχου Φ/Γ οχημάτων, προκατασκευασμένα στηθαία σκυροδέματος τύπου JERSEY και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό – κόμβοι διανομής – καλωδιώσεις.
aisuhthras
Το σύστημα τέθηκε σε λειτουργία μετά τα εγκαίνια, με τη συνδρομή πιστοποιημένης εταιρίας υπηρεσιών ασφαλείας, επιτυγχάνοντας αναβάθμιση της ασφάλειας των λιμενικών υποδομών καθώς αυτή αποτελεί κρίσιμο στοιχείο λειτουργίας του Λιμένα Βόλου, τόσο για την προστασία των εργαζομένων, όσο και της πόλης του Βόλου και των επωφελούμενων από αυτό αλλά και όλης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Αναμενόμενα οφέλη από την ολοκλήρωσή του είναι η βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας εντός της περιμέτρου του Λιμένα Βόλου καθώς και η βελτίωση της εξυπηρέτησης των συναλλασσόμενων με το λιμάνι και αυτοματοποίηση σχετικών διαδικασιών με την ηλεκτρονικοποίησή τους.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2841131034292757173

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item