Σύστημα sea track στον Άναυρο

Το σύστημα sea track που έχει τοποθετηθεί στον Άναυρο παρουσιάστηκε σήμερα από τον Δήμο Βόλου και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησ...


Το σύστημα sea track που έχει τοποθετηθεί στον Άναυρο παρουσιάστηκε σήμερα από τον Δήμο Βόλου και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ». Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, κ. Σοφία Χάλαρη, μ’ αυτό το σύστημα εξυπηρετούνται όλες οι ομάδες που έχουν προβλήματα κινητικής φύσεως, από  τον Ιούνιο, μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου. Η κ. Χάλαρη κάλεσε ωστόσο, τον κόσμο να προσέχει το μηχάνημα, καθώς σε περίπτωση ζημιάς, καλείται εταιρεία από την Πάτρα για να το επισκευάσει.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ Π. Μπέλλος, έκανε λόγο για μία πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία, αλλά και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, να χαρούν τη θάλασσα και κατ’ επέκταση να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή. Και αυτός επίσης, ζήτησε από τον κόσμο να προστατεύσουν το μηχάνημα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι αδιανόητο να μένει εκτός λειτουργίας επειδή κάποιοι θέλουν να παίξουν».
Όπως εξήγησε, το σύστημα αυτό λειτουργεί αυτόματα μ’ ένα χειριστήριο, το οποίο μπορεί να ζητήσει κάποιος από τον ναυαγοσώστη, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς δίπλα.  Κάθεται στην καρέκλα και πατώντας το κουμπί μπαίνει στη θάλασσα.
Βάσει των περσινών στοιχείων,το sea track χρησιμοποίησαν περισσότερα από 150 άτομα, ενώ όλο και περισσότεροι ζητούν πληροφορίες για το συγκεκριμένο σύστημα, από διάφορα μέρη της Θεσσαλίας.
Την ικανοποίησή της για την λειτουργία του συστήματος sea track στον Άναυρο εξέφρασε και η κ. Μάγδα Σουσουρή, κοινωνική λειτουργός, επιστημονική υπεύθυνη στην Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Αλτσχάιμερ, λέγοντας πως ως Μονάδα θέλουν να είναι δίπλα σε κοινωνικές δομές, όπως είναι και αυτές δίπλα σε αυτούς.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 7404519637662711239

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item