12.000 κατασχετήρια από την Εφορία Βόλου σε οφειλέτες άνω των 500 €

Σοκ και δέος προκαλούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών για την επίτευξη των μνημονιακών στόχων στο σκέλος των...


Σοκ και δέος προκαλούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών για την επίτευξη των μνημονιακών στόχων στο σκέλος των δημοσίων εσόδων, προκειμένου να αποφευχθεί ο «κόφτης» μισθών και συντάξεων.
Τους 12.000 φτάνουν οι οφειλέτες της Εφορίας στο νομό Μαγνησίας, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη από τον Ιανουάριο του 2016 έως σήμερα ηλεκτρονικά κατασχετήρια από τις ΔΟΥ Βόλου και Νέας Ιωνίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών της Οικονομικής Υπηρεσίας καθημερινά αποστέλλονται περίπου 50 ειδοποιητήρια για κατασχέσης υπέρ του Δημοσίου για ποσά που οφείλουν οι φορολογούμενοι στο κράτος άνω των 500 ευρώ!
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, εντυπωσιακός είναι και ο στόχος που έχει τεθεί στο πεδίο των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί), αφού προβλέπεται ότι πρέπει να επιβληθούν στο 52% των οφειλετών έως τον Σεπτέμβριο και στο 55% έως το τέλος του χρόνου. 
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι φέτος από τις αρχές του έτους, η εφορία κλιμακώνει την «επιδρομή» της στους λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων που χρωστούν στο Δημόσιο και δεν ανταποκρίνονται -είτε ηθελημένα είτε λόγω αδυναμίας- στις οχλήσεις της για τακτοποίηση των χρεών τους.
Συνολικά σε όλη την Ελλάδα έχουν επιδοθεί από την αρχή του έτους 755.806 ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών λογαριασμών, για καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, μισθώματα, κ.ά

Related

Break 283936077779155586

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item