Υποτροφίες σε 15 παιδιά αγροτών και κτηνοτρόφων της Μαγνησίας

Υποτροφίες σε 15 παιδιά αγροτών και κτηνοτρόφων από τα 20 χωριά μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου αποφάσισε να δώσει το Δ. Σ του ...


Υποτροφίες σε 15 παιδιά αγροτών και κτηνοτρόφων από τα 20 χωριά μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου αποφάσισε να δώσει το Δ. Σ του Συνεταιρισμού. Το ποσό για κάθε μήνα ανέρχεται στα 400 ευρώ. Τα παιδιά θα επιλέγει κάθε χρόνο Επιτροπή που συστάθηκε γι αυτό το σκοπό. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος όπως και πρωτοβουλίες στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων μελών του Συνεταιρισμού, οι οποίες θα αναληφθούν μέσα στο Σεπτέμβριο.
Ειδικότερα ο κ. Πρίντζος ανέφερε ότι σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους ή να μην τις ξεκινήσουν, να προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυσή τους.
«Η κατάσταση είναι τραγική. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε στο πλαίσιο της αλληλεγγύης γι αυτά τα παιδιά» επισήμανε ο κ. Πρίντζος. Έτσι από φέτος, θα δίδεται υποτροφία για εννιά μήνες, αρχής γενομένης από τις 15/9 και για εννιά μήνες, σε 15 παιδιά. Το ποσό κάθε μήνα ανέρχεται σε 400 ευρώ. Τα χρήματα για πέντε χρόνια θα κατατεθούν σε λογαριασμό και αν του χρόνου τα οικονομικά του Συνεταιρισμού του το επιτρέπουν, θα κατατεθούν χρήματα και για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Τα 15 παιδιά θα επιλέξει επιτροπή με κριτήρια που θα αποφασιστούν, και η οποία αποτελείται από τον εκάστοτε αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, που θα είναι και ο πρόεδρος της Επιτροπής, τον εκάστοτε δήμαρχο Ρήγα Φεραίου καθώς τα παιδιά προέρχονται από οικογένειες των 20 χωριών μελών του συνεταιρισμού που ανήκουν στο συγκεκριμένο δήμο, εκπρόσωπο της Μητρόπολης Δημητριάδος, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Β΄θμιας Εκπαίδευσης και τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου.
Άμεσα θα ανακοινωθεί η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων που όπως ανέφερε ο κ. Πρίντζος, αυτές θα υποβάλλονται στα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα και θα παραλαμβάνονται από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, τον Ιερέα του χωριού και έναν εκπρόσωπο του Συνεταιρισμού. «Αυτοί θα κάνουν τις προτάσεις τους στην Επιτροπή που σας προανέφερα και κάθε χρόνο θα επιλέγονται 15 παιδιά«. Τα παιδιά αυτά θα πρέπει να φοιτούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εκτός Θεσσαλίας ενώ εξαιρούνται οι κάθε είδους στρατιωτικές σχολές και φυσικά τα ιδιωτικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και αυτά του εξωτερικού.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 2060265271951632406

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item