Παιχνίδι για 3 στην τοπική Νέα Δημοκρατία

Τα παρασκηνιακά παιχνίδια δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα στην τοπική Νέα Δημοκρατία. Παιχνίδια έντονων ισορροπιών και κρυφών ...


Τα παρασκηνιακά παιχνίδια δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα στην τοπική Νέα Δημοκρατία. Παιχνίδια έντονων ισορροπιών και κρυφών αντιπαραθέσεων. Όσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις και παγιώνει τη διαφορά του με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο οι επίδοξοι μνηστήρες των βουλευτικών θέσεων προετοιμάζουν τα ξίφη τους.
Στη Μαγνησία το ψηφοδέλτιο δεν μοιάζει να έχει πολλές αλλαγές, αφού ανανεώθηκε μόλις στην αναμέτρηση του Ιανουαρίου του 2015. Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν βέβαια μερικές αντικαταστάσεις προσώπων τα οποία δεν... προχώρησαν ή έχουν κουράσει.  Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι δεν θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο ο Κώστας Παπαδόπουλος και η Μαρία Καπάνη. Δεύτερες σκέψεις υπάρχουν και για την Έλενα Αντωνοπούλου. Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο οι πιθανότητες να εκλέξει η ΝΔ τρεις βουλευτές στο Νομό ως πρώτο κόμμα είναι πολλές.
Άρα λοιπόν το παιχνίδι για τρεις μόλις ξεκινά.
Πρώτος στη μάχη ο ήδη εκλεγμένος βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος έχει και οργανωμένο γραφείο και την κεκτημένη ταχύτητα της βουλευτικής του θητείας. Ερωτηματικό αποτελεί η στάση της ομάδας "Νάκου" ως προς τη στήριξή της στον γνωστό δημοσιογράφο. Αν εξακολουθήσει να την έχει, είναι σχεδόν βέβαιη η εκλογή του. Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν από το αν ο Σταυρής Νάκος, θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο.
Η Ζέττα Μακρή βρέθηκε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου στις προηγούμενες εκλογές. Μετά από ένα διάστημα αγρανάπαυσης, η Ζέττα επέστρεψε και ξεκίνησε πάλι να δραστηριοποιείται πολιτικά, παρότι οι εμφανίσεις της στη Μαγνησία δεν είναι συχνές. Οι φήμες που ήθελα να "σπρώχνει" τον γιο της στην πολιτική, μάλλον διαψεύστηκαν, τουλάχιστον για την ώρα. Πολλοί επίσης είναι εκείνοι που εκτιμού ότι η Ζέττα δε θα δώσει σκληρή μάχη για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο επειδή καλοβλέπει την υποψηφιότητά της για τον Δήμο του Βόλου το 2019.
Ο Σάκης Κοκκίνης διέγραψε μια λαμπρή πορεία μέσα σε ένα μήνα προεκλογικής περιόδου και κατάφερε να συγκεντρώσει 6.755 σταυρούς σε χρόνο ρεκόρ χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Ο κ. Κοκκίνης φαίνεται ότι έχει μία μεγάλη δεξαμενή ψήφων στον λαϊκό πληθυσμό, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές κατευθύνθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που πολλοί από αυτούς θα επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία λόγω της ανακολουθίας λόγων και έργων από τον Αλέξη Τσίπρα, είναι βέβαιο ότι ο Σάκης Κοκκίνης θα ενδυναμώσει την υποψήφιότητά του και θα διεκδικήσει στα σοβαρά μία θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Η κουμπαριά που έχει ο Γιώργος Καλτσογιάννης με τον πρόεδρο της ΝΔ δεν είναι βέβαιο ότι θα τον βοηθήσει ιδιαίτερα. Έχει μία δεξαμανή ψηφοφόρων πολύ συγκεκριμένη, και οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στον αστικό πληθυσμό του Βόλου ή στην "καλή κοινωνία" όπως θα έλεγαν κάποιοι.
Τέλος, ο Μιχάλης Μιτζικός. Θεωρείται η ήρεμη δύναμη στο ψηφοδέλτιο, αρκετά μακριά βέβαια από την "πηγή" της εκλογής, αλλά πιστός στρατιώτης του κόμματος.
Ένα πρόσωπο που φαίνεται να θέλει να μπει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι η Νάνσυ Καπούλα, όμως όλα δείχνουν ότι ακόμα δεν είναι έτοιμη και θα κατευθυνθεί το ενδιαφέρον της προς... την Πλατεία Ρήγα Φεραίου.


Related

Sticky 1911143855479286302

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item