Αίγινα - Οργισμένη η οικογένεια της 5χρονης: Συγκαλύπτουν το δυστύχημα

Ανακοίνωση σχετικά με τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα εξέδωσε η δικηγορική εταιρεία «Βλάσσης και Συνεργάτες», η οποία έχει αναλάβει τη...


Ανακοίνωση σχετικά με τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα εξέδωσε η δικηγορική εταιρεία «Βλάσσης και Συνεργάτες», η οποία έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας του 44χρονου πατέρα και της 5χρονης κόρης, που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο της λάντζας.

Οι συγγενείς των θυμάτων αμφισβητούν όλα όσα ανέφερε στην απολογία του ο 77χρονος κάνουν λόγο για απόπειρα συγκάλυψης των τεχνικών γεγονότων και ζητούν από οποιονδήποτε υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος, να εμφανιστεί και να καταθέσει "για να φωτιστεί η αλήθεια".
Κατά την οκτάωρη απολογία του την Παρασκευή στον ανακριτή,  ο 77χρονος υποστήριξε ότι η λάντζα εμαφνίστηκε ξαφνικά μπροστά του από αριστερά ενώ αυτός κοιτούσε προς τα δεξιά και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.
Επίσης αρνήθηκε τις αναφορές σε καταθέσεις μαρτύρων ότι προχωρούσε σε επικίνδυνους ελιγμούς και στην ανάπτυξη μεγάλης ταχύτητας -" πήγαινα με τη συνήθη ταχύτητα, η οποία προβλέπεται για πλου κρουαζιέρας" και ανέφερε ότι είναι πολύ άρρωστος.
Επίσης, ερωτώμενος γιατί εγκατέλειψε αβοήθητος τους ναυαγούς ισχυρίστηκε ότι δεν τους πέταξε τα σωσίβια γιατί φυσούσε κόντρα ο αέρας, τα σωσίβια ήταν ελαφριά. 
Διαβάστε ολόκληρη την απολογία του στο έγγραφο που επισυνάπτεται στο τέλος του κειμένου. Αναλυτικά η ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας:
Την 16-08-2016 και περί ώρα 12:30, στην περιοχή της Μονής στην Αίγινα, το τουριστικό σκάφος «ΝΤΟΥΕΝΤΕ» σκόρπισε τον θάνατο, αφαιρώντας τέσσερις ανθρώπινες  ζωές, μεταξύ των οποίων και του Θεοδοσίου Κατιφέ και της πεντάχρονης κόρη του Σεβαστής.

Το συγκεκριμένο σκάφος, με κυβερνήτη τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο κατά μεταγενέστερη δήλωση του ιδίου, αφού εγκατέλειψε αβοήθητους, τους ναυαγούς που εκείνο δημιούργησε, επιδόθηκε σε μία προσπάθεια κάλυψης, συγκάλυψης και αποφυγής ευθυνών, την ίδια χρονική στιγμή που πλήθος προσώπων είχε ανάγκη  για άμεση παροχή βοήθειας, που πιθανώς θα έσωζε ζωές.

Μετά από συνεννόηση με δικούς του ανθρώπους, όπως ο ίδιος ο φερόμενος χειριστής αναφέρει, προσήλθε σκάφος που ρυμούλκησε το δικό του, αλλά και έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος δύο φουσκωτά, ένα μεγάλο, το οποίο παρέλαβε και αποβίβασε τους τρεις συνεπιβαίνοντες του, στις ακτές της Αίγινας και ένα άλλο φουσκωτό το οποίο παρέλαβε τον ίδιο τον φερόμενο κατά δήλωση του ως κυβερνήτη και τον οδήγησε στην περιοχή Φάρος, όπου αυτοκίνητο άλλου προσώπου, τον παρέλαβε και τον οδήγησε στο Λιμεναρχείο Αίγινας, 2,5 ώρες μετά το συμβάν. Εκεί εμφανίσθηκε με τον δικηγόρο του, με τον οποίο προφανώς είχαν επικοινωνία κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ συμβάντος και εμφανίσεως του στο Λιμεναρχείο.

Την ίδια ώρα άνθρωποι πέθαιναν αβοήθητοι, αλλά ο συγκεκριμένος κατά δήλωση του κυβερνήτης, αφού αποποιήθηκε κάθε ευθύνης, δήλωσε και τα ονόματα των συνεπιβαινόντων του, όλοι κατά δήλωση του αρκετά μεγάλοι ηλικιακά, αλλά με διάθεση για κρουαζιέρα, με ταυτόχρονη ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων από ισχυρές σε ιπποδύναμη μηχανές.

Επειδή ουδείς από τους ισχυρισμούς αυτούς αντέχει σε σοβαρή κριτική, παρακαλούμε οποιονδήποτε αυτόπτη μάρτυρα είδε το συμβάν, ή τις προσπάθειες συγκάλυψης του, στις οποίες μετείχαν τουλάχιστον πέντε πρόσωπα, τα οποία ούτε καν προσήχθησαν ενώπιον των αρχών, να προσέλθει και να καταθέσει, για να φωτιστεί η αλήθεια. Το έχει ανάγκη η οικογένεια των θυμάτων, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία.

Related

ΕΛΛΑΔΑ 7206294267302442852

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item