"Ομάδα των 6": Η Δημοτική αρχή αναγκάστηκε να υιοθετήσει την πρότασή μας

«Δεν θα σταθούμε στα όσα διαδραματίστηκαν  στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και στις συνεχείς παρεμβάσεις εξωθεσμικού παράγοντα με ξένες...


«Δεν θα σταθούμε στα όσα διαδραματίστηκαν  στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και στις συνεχείς παρεμβάσεις εξωθεσμικού παράγοντα με ξένες προς το χώρο εκφράσεις και συμπεριφορές που κηλιδώνουν τη συνολική εικόνα του κορυφαίου θεσμού στη πόλη μας. Αυτές όπως και οι συνεχείς βωμολοχίες κατά τις συνεδριάσεις έχουν ως στόχο τον αποπροσανατολισμό. Θα σταθούμε μόνο στην ουσία της υπόθεσης της απόρριψης αποστειρωμένων επικίνδυνων αποβλήτων αμιγώς μολυσματικών από εταιρία που δραστηριοποιείται σε άλλη περιφέρεια από την περιφέρεια ευθύνης του ΧΥΤΑ Βόλου.
Μετά τις απροκάλυπτα παράνομες αποφάσεις  του ΣΥΔΙΣΑ , σύμφωνα με αποφάσεις αρμοδίων αρχών, χωρίς την ύπαρξη σύμβασης που κατοχυρώνει κυρίως τον Δήμο αλλά και την εταιρία, η Δημοτική Αρχή αναγκάσθηκε να προχωρήσει στην υιοθέτηση της πρότασής μας , αλλά και των άλλων συνυπογραφόντων την αίτηση σύγκλισης Δημοτικού Συμβουλίου με αυτό σαν αποκλειστικό θέμα και να ψηφίσει την διακοπή αποδοχής  απορριμμάτων από αυτή στον ΧΥΤΑ Βόλου.

Όμως για λόγους καθαρά εντυπωσιασμού  και αποπροσανατολισμού ενέταξε στην απόφαση και την απαγόρευση της απόρριψης ανάλογων απορριμμάτων και άλλης εταιρίας που δραστηριοποιείται στο χώρο ευθύνης του ΧΥΤΑ Βόλου, παρουσιάζοντας μας έγγραφο ούτε καν πρωτοκολλημένο που σχετιζόταν με πρόστιμο στην εταιρία αυτή προ τριετίας. Προφανώς και θα έπρεπε να τοποθετηθούμε ως προς αυτό αλλά αυτό δεν έγινε δυνατόν αφού ο Πρόεδρος κ. Μουλάς δεν μας έδωσε το δικαίωμα της τοποθέτησης και δικαιολόγησης της ψήφου μας επ’ αυτού. Για τον λόγο αυτό και απείχαμε από την ψηφοφορία. Όμως συναισθανόμενοι την ευθύνη που μας αναλογεί πρέπει να κοινοποιήσουμε την άποψή μας έτσι ώστε να είναι και απολύτως διαφανής η στάση μας.

Αν λοιπόν τοποθετούμασταν θα ζητούσαμε από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου , του ΣΥΔΙΣΑ αλλά και τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας και πριν την ψηφοφορία ,τη γνωμοδότησή τους ως προς τη νομιμότητα μιας τέτοιας απόφασης αφού η εταιρία εδρεύει στην Β’ ΒΙΠΕ ΒΟΛΟΥ και άρα στα όρια ευθύνης του ΧΥΤΑ Βόλου. Αν η γνωμοδότηση ήταν θετική προφανώς δεν θα είχαμε καμιά αναστολή ως προς τη ψήφιση της πρότασης και τη διακοπή της απόρριψης των αποστειρωμένων αποβλήτων της εταιρίας στον ΧΥΤΑ. Αν όμως ήταν αρνητική , δηλαδή έκρινε παράνομη την απόφαση, τότε η αναγκαστική αποδοχή των απορριμμάτων  θα έπρεπε να συνοδευτεί από εντατικότατους και συνεχείς μικροβιολογικούς ελέγχους για κάθε μια τέτοια αποστολή απορριμμάτων ,από το Γενικό Χημείο του Κράτους ή από άλλο πιστοποιημένο φορέα . Αυτό θα διασφάλιζε την υγειονομικά εύρυθμη λειτουργία του ΧΥΤΑ και άρα την υγεία των πολιτών. Επειδή οι έλεγχοι αυτοί είναι αρκετά δαπανηροί έπρεπε να αναπροσαρμοστεί και η τιμολόγηση ανά τόνο απορριμμάτων  έτσι ώστε ο Δήμος να μην χρεωθεί αυτό αλλά  να καλυφθεί έμμεσα από την εξυπηρετούμενη εταιρία . Έτσι μόνο και χωρίς βιασύνη, με υπευθυνότητα , με πλήρη παράθεση στοιχείων, συναίσθηση καθήκοντος, ακόμα και με διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης, θα έπρεπε να αντιμετωπισθεί το θέμα αυτό και όχι με τη προχειρότητα και την παρορμητικότητα της Δημοτικής Αρχής που για άλλη μια φορά αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Όσο και να προσπαθεί η δημοτική αρχή να κάνει το άσπρο μαύρο  τα γεγονότα δεν μπορούν να παραχαραχθούν. Και αυτό είναι ότι μετά από συνεχείς αναβολές συνεδρίασης του ΔΣ, μετά από δύο και πλέον ώρες  στο χθεσινό ΔΣ όπου η δημοτική αρχή και η διοίκηση του ΣΥΔΙΣΑ κόπιασαν να μας αποδείξουν ότι  πως όλα έγιναν καλώς και νόμιμα, τελικά η ανάκληση ( οριστική μάλιστα και όχι με ανασταλτικό χαρακτήρα) της απόφασης για την αποδοχή αυτών των  ιδιωτικών απορριμμάτων από την Τρίπολη ,είναι γεγονός».

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2678206367814356789

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item