Τραγωδία στην Αίγινα: Κατηγορίες για κακούργημα στον 76χρονο

Ποινική δίωξη για κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα ασκήθηκαν στον 76χρονο χειριστή του ταχύπλοου που χθες εμβό...


Ποινική δίωξη για κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα ασκήθηκαν στον 76χρονο χειριστή του ταχύπλοου που χθες εμβόλισε στην Αίγινα ένα τουριστικό σκάφος, με τραγικό απολογισμό 4 νεκρούς, ανάμεσα τους και  ένα κοριτσάκι 5 ετών και ο 44χρονος πατέρας του παιδιού. 
Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του Αλ. Λυκουρέζος, οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 76χρονο είναι κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα όπως είναι η πρόκληση ναυαγίου που προκάλεσε τον θάνατο ατόμων και η ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Απαντώντας στις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η υπερασπιστική γραμμή θα αποτυπωθεί στο υπόμνημα που θα καταθέσουμε στην ανακρίτρια την Παρασκευή, ωστόσο η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».
Επίσης, ο 76χρονος πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στην Ε' τακτική ανακρίτρια και ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά.
Ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τα δικαστήρια Πειραιά συνοδεία ισχυρής δύναμης του λιμενικού. 
Νωρίτερα, κατά την άφιξη του, συγγενείς των θυμάτων που τον περίμεναν στην είσοδο, του επιτέθηκαν φραστικά ενώ πέταξαν και αντικείμενα εναντίον του. 

Related

ΕΛΛΑΔΑ 7029610634370975358

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item