Και δεύτερη μονάδα αφαλάτωσης στην Αλόννησο;

Την επέκταση της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία που συνεργάζεται ο δήμος Αλοννήσου για την παροχή άριστα ποιοτικού νερού μέσω αφαλά...


Την επέκταση της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία που συνεργάζεται ο δήμος Αλοννήσου για την παροχή άριστα ποιοτικού νερού μέσω αφαλάτωσης, θα εξετάσει η δημοτική αρχή το Φθινόπωρο για να καλύψει όλο το νησί σε νερό αλλά και τις ανάγκες της θερινής περιόδου. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, θα εξεταστεί η περίπτωση εγκατάστασης και δεύτερης μονάδας αφαλάτωσης.
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη μέχρι τώρα συνεργασία και φροντίζουμε να είμαστε τυπικοί στις οικονομικές υποχρεώσεις μας προς την εταιρεία. Περιμένουμε όμως να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι πολίτες στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο δήμο όταν λάβουν τους πρώτους λογαριασμούς έως τα τέλη Αυγούστου» επισήμανε ο κ. Βαφίνης. Επιπλέον ανέφερε ότι φέτος το καλοκαίρι το αφαλατωμένο νερό που είναι άριστης ποιότητας δεν φθάνει για όλο το νησί και έτσι στους οικισμούς παρέχεται ανά δεύτερη ημέρα. «Η δεύτερη μονάδα θα μας λύσει τα χέρια, ειδικά για τη θερινή περίοδο. Γιατί από 25 Αυγούστου οι ανάγκες δεν θα είναι μεγάλες και θα μπορούμε να καλύψουμε όλους τους καταναλωτές» εξήγησε ο κ. Βαφίνης. Την περίπτωση να προέβαινε στην αγορά μονάδας αφαλάτωσης ο ίδιος ο δήμος μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ δεν την εξετάζει η δημοτική αρχή, διότι δεν επιτρέπεται η πρόσληψη προσωπικού και δη εξειδικευμένου που απαιτεί η λειτουργία της. «Στη μονάδα της Αλοννήσου που διαχειρίζεται η ίδια εταιρεία που την εγκατέστησε, εργάζονται επί 24ωρου βάσεως δύο άτομα. Μάλιστα κατάφεραν να επιδιορθώσουν βλάβη που προέκυψε πριν λίγο χρονικό διάστημα μέσα σε μία ώρα. Συζήτησα το θέμα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας που μας επισκέφθηκε πρόσφατα, αλλά καταλήξαμε ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε στην αγορά μονάδας αφαλάτωσης χωρίς να διαθέτουμε το απαραίτητο προσωπικό για να τη λειτουργήσει» επισήμανε ο κ. Βαφίνης.
Σημειώνεται ότι η σύμβαση με την εταιρεία είναι για δύο χρόνια και θα εξεταστεί η πιθανότητα να διευρυνθεί χρονικά η συνεργασία, αλλά και η περίπτωση εγκατάστασης δεύτερης μονάδας.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8539468800568325427

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item