Ο δήμαρχος Αλοννήσου καταγγέλλει την συμπεριφορά νοσηλεύτριας του Περιφερειακού Ιατρείου

Μια αναπάντεχη αντίδραση συνάντησε χθες  ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, μεταβαίνοντας στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, προκ...


Μια αναπάντεχη αντίδραση συνάντησε χθες  ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, μεταβαίνοντας στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, προκειμένου να συμφωνήσει με το προσωπικό, την παραχώρηση χώρου σε χειρουργό οφθαλμίατρο ώστε να πραγματοποιήσει εθελοντικά και δωρεάν, οφθαλμολογικές εξετάσεις. Όπως δήλωσε ο κ. Βαφίνης στην ΕΡΤ Βόλου, πριν καν, μιλήσει με τους γιατρούς, παρενέβη νοσηλεύτρια του Ιατρείου, η οποία διεμήνυσε πως αυτή κάνει κουμάντο εκεί, καθώς και ότι η εθελοντική προσφορά του γιατρού, θα δημιουργούσε προβλήματα στην λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου και δεν επιτρέπει να γίνει.
Ο δήμαρχος Αλοννήσου ενημέρωσε για το περιστατικό, την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας να πάρει άμεσες αποφάσεις ώστε να αλλάξει η νοοτροπία που κυριαρχεί σε πολλούς δημόσιους τομείς, μεταξύ των οποίων – δυστυχώς – και στην Υγεία.
«Παλιότερα, είχα επισημάνει την αποσύνθεση των Περιφερειακών Ιατρείων. Σήμερα, μπορώ να μιλήσω για πλήρη διάλυση» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Βαφίνης, δηλώνοντας απαισιόδοξος για την αλλαγή της νοσηρής κατάστασης που επικρατεί.
Όπως επισημαίνει και στο έγγραφό του, ο κ. Βαφίνης, ο εν λόγω γιατρός που προσφέρθηκε να κάνει κάνει δωρεάν οφθαλμολογικούς ελέγχους, στο διάστημα από 8 έως 13 Αυγούστου, κατάγεται από την Αλόννησο.
Σκοπός του δημάρχου δε, ήταν, μετά τη συνεννόηση με το προσωπικό, να αποστείλει αίτημα στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια για την σύμφωνη γνώμη της, όπως είχε γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.
«Δεν πρόλαβα να μιλήσω με τους γιατρούς που εκείνη την ώρα εξέταζαν οι άνθρωποι» δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού, καταγγέλλοντας την συμπεριφορά της νοσηλεύτριας όταν της ανέφερε τον σκοπό της επίσκεψής του.
Όπως μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του προς το Υπουργείο Υγείας, η νοσηλεύτρια του δήλωσε εν τέλει, πως «εάν έρθει (ο εθελοντής γιατρός), κάτι πρέπει να μας προσφέρει. Κι αν δεν μπορείς εσύ (ο δήμαρχος) να το ζητήσεις, θα το ζητήσω εγώ».
Σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη, πολλές φορές στο παρελθόν, η δημοτική Αρχή έχει οργανώσει δωρεάν ιατρεία από εθελοντές γιατρούς, προσφέροντας πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους κατοίκους της Αλοννήσου.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 7331426269116846179

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item