Εκατοντάδες Βολιώτες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα - Αγριεύει η ΔΕΗ

Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες του Σεπτεβρίου, η ΔΕΗ ξεκίνησε να αποστέλλει στο ΔΕΔΔΗΕ με πιο εντατικό ρυθμό εντολές αποκοπής για κ...


Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες του Σεπτεβρίου, η ΔΕΗ ξεκίνησε να αποστέλλει στο ΔΕΔΔΗΕ με πιο εντατικό ρυθμό εντολές αποκοπής για κακοπληρωτές, τις οποίες το τελευταίο διάστημα τόσο επειδή βρισκόταν σε εξέλιξη το πρόγραμμα διακανονισμών, όσο και λόγω του θέρους, κινούνταν σε υποτονικό ρυθμό.
AdTech Ad

Tο βάρος σε αυτή τη φάση πέφτει σε όσους χρωστούν μεγάλα ποσά, από 3.000 ευρώ και άνω, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν εκδίδονται εντολές και για ποσά χαμηλότερα.
Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες, έρευνα που ολοκλήρωσε πρόσφατα η ΔΕΗ ως προς την κατηγοριοποίηση των οφειλών της δείχνει ότι ποσά 3.000 ευρώ και άνω έχουν περίπου 80.000 καταναλωτές, από επαγγελματίες, μαγαζιά και επιχειρήσεις έως και νοικοκυριά. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι η "μπάλα" δεν παίρνει και όσους χρωστούν πιο λογικά ποσά, εξαιρουμένων των ευάλωτων ομάδων που έχουν τη δυνατότητα ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Απέτυχε το πρόγραμμα δόσεων
Αυτό που προβληματίζει τη ΔΕΗ είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των πελατών που έσπευσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα διακανονισμών της οφειλής σε 36 δόσεις κυμάνθηκε μόλις στα επίπεδα των 290.000. Αναλύοντας τον αριθμό των καταναλωτών αυτών ανά κατηγορία, αφορά περίπου 215.000 οικιακούς, 70.000 επαγγελματικούς και 7.000 αγρότες. Πέραν αυτών, η μεγάλη μάζα, δηλαδή ένας αριθμός 1,5 εκατομμυρίου πελατών κάθε κατηγορίας, δεν ανταποκρίθηκε. Είτε επειδή αδιαφόρησαν, είτε επειδή θεωρούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αποκοπής, γύρισαν την πλάτη στο πρόγραμμα, και η ΔΕΗ τους έχει απευθύνει εκ νέου κάλεσμα να σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως τον Σεπτέμβριο. Αν δεν το κάνουν, τότε, εφόσον γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης τους, προκειμένου να επανασυνδεθούν, θα πρέπει να καταβάλλουν το 30% της οφειλής και το υπόλοιπο θα εξοφλείται το πολύ σε 8, και όχι σε 36 δόσεις.

Βολιώτες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα
Ο νομός Μαγνησίας φαίνεται ότι έχει μπει στο στόχαστρο της ΔΕΗ αφού το ποσοστό των "κόκκινων" λογαριασμών ξεπερνά το 35% επί των συνολικών πελατών. Μάλιστα οι Βολιώτες οφειλέτες δείχνουν χαμηλό ενδιαφέρον για ένταξη στις δόσεις και ρύθμιση, ενώ πολλοί από όσους ρύθμισαν τις οφειλές τους, δεν μπόρεσαν να τηρήσουν τον διακανονισμό. Από αυτό το ποσοστό, περίπου το 10% είναι πελάτες που οφείλουν περισσότερα από 3.000 ευρώ και πρόκειται κατά 80% για βιομηχανικούς πελάτες, για επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής και κατά 20% για οικιακούς πελάτες.
Έτσι λοιπόν εκατοντάδες Βολιώτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με το... σκοτάδι, ενώ οι μηχανές σε κάποια εργοστάσια θα σιγήσουν. 


Related

Sticky 6516402608400365848

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item