Φάκελος Τηλεοπτικές Άδειες: Πώς θα διαμορφωθεί το τοπίο στη Θεσσαλία

Εντός του Αυγούστου θα γίνει η δημοπράτηση των 4 αδειών εθνικής εμβέλειας δηλώνει στο TheNewspaper.gr ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παπ...
Εντός του Αυγούστου θα γίνει η δημοπράτηση των 4 αδειών εθνικής εμβέλειας δηλώνει στο TheNewspaper.gr ο υπουργός επικρατείας Νίκος Παππάς. Οι άδειες θα είναι 4 όπως αποφάσισε η Βουλή, επαναλαμβάνει σε μια προσπάθεια να υπάρξουν “βιώσιμα σχήματα”. Μετά τις άδειες εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης, θα ακολουθήσουν οι περιφερειακές και μετά οι θεματικές πανελλαδικής κάλυψης. Ο Νίκος Παππάς περιγράφει σε μια φράση την ουσία του προβλήματος στα ΜΜΕ:”Πλούσιοι μέτοχοι με πτωχευμένες εταιρείες κανάλια με χαμηλό ή ανύπαρκτο προϊόν δάνεια  σχεδόν 1 δισ.  ευρώ” ήταν η ρίζα της διαπλοκής.

Τι θα συμβεί με τα Θεσσαλικά κανάλια

Ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών θα γίνει έως τα Χριστούγεννα σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, οι οποίοι υπολογίζουν ότι σε επίπεδο Θεσσαλία οι άδειες θα είναι δύο ή τρεις. Το τίμημα από το οποίο θα ξεκινήσει η δημοπρασία θα είναι οι 300.000 ευρώ και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να πληρούν όμοιες προδιαγραφές με εκείνες των υπό αδειδότηση πανελλαδικής εμβέλειας σταθμών.
Αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λειτουργούν με προσωρινές άδειες πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί, από τους οποίους οι δύο είναι πιο ισχυροί.


Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ

Ο ASTRA ως το πρώτο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό δίκτυο της Θεσσαλίας φαντάζει το φαβορί για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας. Η οικογένεια Κοκκίνη έχει επενδύσει στο κανάλι εκατομμύρια ευρώ όλα αυτά τα χρόνια. Μάλιστα την τελευταία πενταετία έχει κερδίσει μία εντυπωσιακή άνοδο τόσο στη διαφημιστική πίτα όσο και στους πίνακες της τηλεθέασης. Έχει συγκεντρώσει όλα τα μεγάλα ονόματα της περιφερειακής τηλεόρασης, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εσωτερικών παραγωγών και οικονομικά δεν έχει ανοίγματα. 
Η πώληση της TRT TV από τον Άγγελο Αντωνίου στον εφοπλιστή Καραγιώργη άλλαξε τα δεδομένα. Το κανάλι έχει απεμπολήσει την τοπική ειδησεογραφία σε μεγάλο βαθμό και οι τοπικές εκπομπές είναι πλέον ελάχιστες.  Ως μέρος ενός δικτύου 11 καναλιών της HellasNet συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να λάβει τηλεοπτική άδεια και να λειτουργήσει ως κανάλι που στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας θα αναμεταδίδει το αθηναικό πρόγραμμα του ATTICA CHANNEL. 
Το ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV, παρότι προσπάθησε να εκσυγχρονιστεί δεν έχει ακόμα καταφέρει να αποκτήσει πανθεσσαλική συνείδηση. Επικεντρώνει το ενδιαφέρον του κυρίως στην Λάρισα και την Καρδίτσα. Η οικογένεια Αλεξίου θέλει να συνεχίσει την τηλεοπτική της ιστορία και θα καταθέσει φάκελο αδειοδότησης.
Το ΤV10 των Τρικάλων αντιμετώπισε πριν λίγους μήνες μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Η αδυναμία των μετόχων του να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην DIGEA "έριξε" το σήμα του σταθμού από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες για περίπου 3 μήνες. Θεωρείται σχεδόν απίθανο να καταθέσει φάκελο για αδειοδότηση.
Το ίδιο ισχύει και για το ZEYS TV. Το κανάλι δεν έχει δικές του παραγωγές και μεταδίδει πρόγραμμα από τα "αδερφά" κανάλια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 


Οι λοιποί ενδιαφερόμενοι

Ένα επενδυτικό σχήμα από τη Λάρισα, στο οποίο θα ηγείται η Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ φαίνεται ότι ενδιαφέρεται να καταθέσει πρόταση για την λειτουργία νέου σταθμού με έδρα τη Λάρισα. Στο παρελθόν μάλιστα η οικογένεια Δημητρακοπούλου είχε "παζαρέψει" την αγορά ενός από τους δύο μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.


Related

Sticky 2974697321105468092

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item