Ο Πετρολούκας Χαλκιάς στο Θέατρο Αλώνι

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς – ζωντανός μύθος της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, αυτοσχεδιαστής της δημοτικής παράδοσης και δεξιοτέχνης κλαρ...


Ο Πετρολούκας Χαλκιάς – ζωντανός μύθος της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς, αυτοσχεδιαστής της δημοτικής παράδοσης και δεξιοτέχνης κλαρινίστας που μαγεύει τα πλήθη με την τέχνη του – θα βρεθεί στο Θέατρο Αλώνι στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, για να μας ταξιδέψει στο ηπειρώτικο μουσικό μεγαλείο, μαζί με τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι. 
Το έργο είναι αξιοθαύμαστο καθώς, ως δεξιοτέχνης του κλαρίνου δεν περιορίστηκε μόνο στο δημοτικό τραγούδι αλλά άνοιξε και νέους ορίζοντες συμπράττοντας με διακεκριμένους μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο. Έτσι, μέσα από την τέχνη του, η Ήπειρος διασταυρώνεται με την τζαζ, το μπλουζ, την ινδική και έθνικ μουσική. Είναι αυτό το μουσικό «πάντρεμα» που κάνει τον καλλιτέχνη αυτό τόσο ξεχωριστό και γι’ αυτό το λόγο η συναυλία του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από το κοινό του Πηλίου και της ευρύτερης περιοχής.
Ο Χαλκιάς έχει ταξιδέψει την ελληνική παράδοση και την ηπειρώτικη μουσική σε όλο τον κόσμο, γυρίζοντας με το κλαρίνο του όλη την Ελλάδα και την υφήλιο παίζοντας σε σαλόνια και μέγαρα, γάμους και πανηγύρια, παραμένοντας παράλληλα ο μεγάλος αυτοδίδακτος, δεξιοτέχνης και πατριάρχης του κλαρίνου.
Μαζί του εμφανίζονται οι Α. Κυρίτσης (φωνή), Ν. Χαλκιάς (λαούτο), Γ. Χαλκιάς (αρμόνιο), Θ. Μπαλντούμης (ντέφι).
Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στο Θέατρο Αλώνι, Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πήλιο
Ώρα έναρξης : 9.00 μ.μ
Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ
Πληροφορίες Γ. Τριανταφύλλου 6973339142 και www.theatroaloni.gr

Related

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 1216046396277721476

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item