Φωτιά η τιμή της βενζίνης στη Μαγνησία! - "Χρυσάφι" η αμόλυβδη στα νησιά

"Χρυσάφι" πληρώνουν ντόπιοι και τουρίστες την αμόλυβδη βενζίνη στα νησιά των βορείων Σποράδων με την τιμή στη Σκιάθο να πετάει...


"Χρυσάφι" πληρώνουν ντόπιοι και τουρίστες την αμόλυβδη βενζίνη στα νησιά των βορείων Σποράδων με την τιμή στη Σκιάθο να πετάει στα... ουράνια!
Tην ώρα που έχουν ακριβύνει τα πάντα και για πολλούς Ελληνες οι διακοπές μοιάζουν με πολυτέλεια, βλέπει να παίρνει φωτιά η τσέπη τους από τις τιμές των καυσίμων.
Ενδεικτικό είναι πως η αμόλυβδη βενζίνη έχει φτάσει να πωλείται μέχρι και 35 λεπτά το λίτρο ακριβότερα σε σχέση με τη μέση πανελλαδική της αξία. Ειδικά στα νησιά και τις παραθεριστικές περιοχές οι κερδοσκόποι καραδοκούν.
Οι υπερβολικά υψηλές τιμές σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr αποδίδονται στον σχεδόν ανύπαρκτο ανταγωνισμό σε αυτές τις περιοχές αλλά και στην άνοδο του ΦΠΑ. 
Πόσο πωλείται η βενζίνη σε τουριστικές περιοχές
Στην ηπειρωτική Μαγνησία και συγκεκριμένα στον Βόλο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ξεκινά από 1.328 € το λίτρο στο Μαλάκι και φτάνει μέχρι το 1.498 € το λίτρο σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Λαρίσης.
Στη Σκιάθο η τιμή της βενζίνης αγγίζει ακόμα και το 1.698 € / λίτρο σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου, κάνοντας την μετακίνηση με αυτοκίνητο στο νησί, ασύμφορη! 
Μάλιστα σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή διάκριση... τελευταία έρευνα της Eurostat κατατάσσει τη χώρα μας ως την τέταρτη ακριβότερη στην αμόλυβδη βενζίνη. Αιτία; Το μεγάλο φορολογικό μείγμα που επιβαρύνει τις τιμές καταναλωτή. Επιστρέφοντας στην ελληνική επικράτεια, και μετά από την επεξεργασία των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων προκύπτουν οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στη μέση πανελλαδική τιμή με εκείνη των νησιών.

Related

Sticky 5604297063474359490

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item