Κόλαση φωτιάς στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας

Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλε η πυροσβεστική και οι τοπικές αρχές για τον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιά που ξέσπασε στην παλιά π...


Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλε η πυροσβεστική και οι τοπικές αρχές για τον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιά που ξέσπασε στην παλιά πόλη της Λευκάδας, πίσω από την ιστορική εκκλησία της Παναγίας των Ξένων.  Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, σε οικία στην περιοχή του Μαρκά, απέναντι ακριβώς από το ιστορικό κτίριο της Βιβλιοθήκης και η εκκλησία και τα γύρω σπίτια εκκενώθηκαν.  
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο σχεδόν μετά από 4 ώρες. Στις φλόγες τυλίχθηκαν έξι παραδοσιακά ξύλινα σπίτια ενω δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας Απόλων.
Η πυρκαγιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, που τελικά δεν κινδύνευσε. 
Στο σημείο επιχειρούσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σχεδόν από όλη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ από αέρος συμμετέχει το πυροσβεστικό ελικόπτερο S-64 Έρισκον. 
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικος της Λευκάδας, «περιοχή και η εκκλησία έχει ήδη εκκενωθεί, με τους κατοίκους να ρίχνονται στις φλόγες προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορούν».


Related

ΕΛΛΑΔΑ 375895871302837286

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item