Η θέση του Δήμου Βόλου για το θέμα του ΧΥΤΑ

Η θέση της Δημοτικής Αρχής εκφράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για το θέμα του ΧΥΤΑ.  Ο εκτελών χρέη Δημάρχου, κ. Θανος Θεοδώρου...


Η θέση της Δημοτικής Αρχής εκφράστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για το θέμα του ΧΥΤΑ. 
Ο εκτελών χρέη Δημάρχου, κ. Θανος Θεοδώρου στην τοποθέτησή του τόνισε ότι δεν συντρέχει ουδείς λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία και δήλωσε: «Παιχνίδια σε βάρος δημοτών και για τη δημόσια υγεία δεν κάνουμε. Έχω τα έγγραφα των χημικών αναλύσεων που πιστοποιούν ότι τα συγκεκριμένα απόβλητα δεν είχαν κανένα πρόβλημα.
Υπήρξε παραπλάνηση, από μία ομάδα ατόμων οι οποίοι είναι οι έξι ανεξάρτητοι σύμβουλοι και οι σύμβουλοι της «Επιλογής Ευθύνης» που εξυπηρετούν συμφέροντα.
Δεν ενδιαφέρονται για την πόλη. Το κάνατε και με τον βιολογικό και με τις εσοχές και με τα αδέσποτα όπως πήρατε και σήμερα την απάντηση από το Υπουργείο που είναι ξεκάθαρη. Όποιος έχει μέτωπο απέναντί μας, έχει μέτωπο απέναντι σε όλη την πόλη. Όποιες μεθόδους κι αν χρησιμοποιείτε όποια έγραφα κι αν παίρνετε και να λειτουργείτε σαν παρακράτος δε θα περάσει».
Ο κ. Θεοδώρου συμπλήρωσε ότι τα έγγραφα ξεγύμνωσαν τις μειοψηφίες, καθώς το 2008 εμφανίστηκε στην περιοχή η εταιρεία ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ Α.Ε. και με έγγραφό του, το 2013, ο Ειδικός Γραμματέας Επιθεώρηση Περιβάλλοντος υπέγραψε την επιβολής προστίμων σε 9 μονάδες. Μία από αυτές είναι η ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ Α.Ε. με πρόστιμο 98.300ευρώ.
Σύμφωνα με τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν «Εκτός προδιαγραφών αποθήκευση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων μολυσματικού χαρακτήρα. Μη εξασφάλιση ιχνηλασιμότητας των αποβλήτων. Μη εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, μη ορθή διαδικασία αποστείρωσης, ανεπαρκής έλεγχος αποτελεσματικότητας της αποστείρωσης, μη ορθή διαχείριση επεξεργασμένων αποβλήτων, μη τήρηση όρων για τη συλλογή μεταφορά, μη ορθή παρακολούθηση, μη ορθή συμπλήρωση εντύπων αναγνώρισης». Μάλιστα ο κ. Θεοδώρου, συμπλήρωσε ότι αυτή η εταιρεία μετέφερε απόβλητα από Κοζάνη, Καβάλα, Κατερίνη, Έδεσσα, Φλώρινα, Γιαννιτσά, Λήμνο, Χίο, Κέρκυρα, Καρπενήσι και Λάρισα.
«Σήμερα φάνηκε ότι η νομιμότητα τηρήθηκε. Κάθε ενέργεια έχει στόχο το καλό της πόλης. Η πρόταση που κάνουμε στον ΣΥΔΙΣΑ είναι να σταματήσει οριστικά η εναπόθεση αποβλήτων, από την ANSY A.E. κι από την ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ κι από όποιες εταιρείες έχουν αυτόν τον κωδικό» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε, απευθυνόμενος προς τις μειοψηφίες «Θα σας δώσω μια βδομάδα προθεσμία για να ρωτήσετε τον Μπόμπολα».

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 9109817178283392222

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item