Παρέμβαση Μπουκώρου για τα αποκλεισμένα παιδιά από την εκπαιδευτική διαδικασία

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αφορμή τη...


Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αφορμή την έκδοση Κ.Υ.Α. σύμφωνα με την οποία αποκλείονται από την ελεύθερη πρόσβαση και ισότιμη συμμετοχή, τα βρέφη, τα νήπια, οι γονείς και οι εργαζόμενοι με αναπηρία από τους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Η αναφορά του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης έγγραφης αναφοράς της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία «Ε.Σ.Α.με.Α.» στην οποία επισημαίνεται ότι δεν διασφαλίζεται το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής των βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, μέσω της δράσης «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το έτος 2016-2017.
Συγκεκριμένα, με την υπ’αριθμ. 16/οικ.578/ΕΥΣΕΚΤ/ 66166/22-06-2016 (ΦΕΚ 1850/τ.Β’/24-06-2016) Κ.Υ.Α. με θέμα: «Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου – Διαδικασία Εφαρμογής της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2016-2017, αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία τα βρέφη, τα νήπια, οι γονείς και οι εργαζόμενοι με αναπηρία από τους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. 
Εκ των ανωτέρω, συνάγεται ότι ο αρμόδιος υπουργός οφείλει να επανεξετάσει και να τροποποιήσει τις διατάξεις της εν λόγω Κ.Υ.Α. προκειμένου να διασφαλιστεί το συνταγματικό δικαίωμα στην ισότιμη συμμετοχή και ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου. Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1255940232258839815

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item