Η Μ. Χρυσοβελώνη για το αντλιοστάσιο στα Αστέρια Αγριάς

Διευκρινίσεις σε σχέση με τις προσωπικές της ενέργειες στο θέμα του έργου κατασκευής αντλιοστασίου ακαθάρτων στην Αγριά δίνει η υφυπου...


Διευκρινίσεις σε σχέση με τις προσωπικές της ενέργειες στο θέμα του έργου κατασκευής αντλιοστασίου ακαθάρτων στην Αγριά δίνει η υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Αναφορικά με την πιθανότητα τροποποίησης της μελέτης του εν λόγω έργου, που ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής, η υφυπουργός επισημαίνει ότι στα συγχρηματοδοτούμενα έργα η σχετική διαδικασία εκκινείται μετά από αίτημα του φορέα κατασκευής-υλοποίησης, ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ΔΕΥΑΜΒ.
Προσθέτει δε, ότι η έκταση που προτείνουν οι κάτοικοι ως εναλλακτικό σημείο κατασκευής του έργου, έχει απαλλοτριωθεί από το 2007 και ανήκει πλέον στο  Ελληνικό Δημόσιο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της κ. Χρυσοβελώνη έχει ως εξής:
Αναφορικά με το  έργο κατασκευής αντλιοστασίου ακαθάρτων Αγριάς, το οποίο είναι έργο της ΔΕΥΑΜΒ και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη, για την αποφυγή κάθε περαιτέρω παραπληροφόρησης, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
Ως Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αλλά και ως πολιτικό πρόσωπο που γνωρίζει τα προβλήματα του Νομού Μαγνησίας αντιμετώπισα το εν λόγω έργο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι αυτό θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα, μετά την με Αρ. Πρωτ.333/25.07.2016 επιστολή του Εκπολιτιστικού-Τουριστικού-Αγροτικού Συλλόγου Δημοσίων υπαλλήλων Αστέρια Αγριάς απευθυνόμενη και στον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Χαρίτση αλλά και στον Βουλευτή Μαγνησίας κ. Μεϊκόπουλο μας ζητήθηκε να απαντήσουμε εάν η αλλαγή χωροθέτησης  του αντλιοστασίου στην περιοχή Αγριάς είναι εφικτή.
Μετά από επικοινωνία που είχα με τον Εκπολιτιστικό-Τουριστικό-Αγροτικό Σύλλογο Δημοσίων υπαλλήλων Αστέρια Αγριάς τους ενημέρωσα ότι για την τροποποίηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία η οποία εκκινείται μετά από αίτημα του φορέα κατασκευής-υλοποίησης ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ΔΕΥΑΜΒ.
Επιπροσθέτως, μελετώντας την εναλλακτική πρόταση του Συλλόγου για μεταφορά του αντλιοστασίου, απευθύνθηκα στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΜΕΔΙ, όπου με ενημέρωσαν ότι ο χώρος που προτείνεται από τον σύλλογο σαν εναλλακτική τοποθέτησή του έχει απαλλοτριωθεί με την Αρ.1083592/5945/0010/26.11.2007 (ΦΕΚ Α.Α.Π. 536/13.12.2007) ΚΥΑ Υπ. Οικονομίας & Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ και ανήκει πλέον στο  Ελληνικό Δημόσιο. Σε κάθε περίπτωση, όπως προείπα, για οποιαδήποτε τροποποίηση αρμόδιος είναι ο φορέας κατασκευής-δικαιούχος δηλαδή η ΔΕΥΑΜΒ.
Καταλήγοντας, γνωρίζω ότι το θέμα έχει πάρει ήδη τη δικαστική οδό και την απάντηση θα δώσει η δικαιοσύνη στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.
Κάθε αντίθετο δημοσίευμα μόνο ως εμπαθές κ δημοσιογραφικά ανακριβές μπορεί να χαρακτηριστεί

Related

Sticky 1197673689230434906

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item