Νέο επεισόδιο στην κόντρα Περιφέρειας - Δημου Βολου

Με αφορμή την ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ένταξη στο ΠΕΠ 2014 -2020 του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο σε μ...


Με αφορμή την ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ένταξη στο ΠΕΠ 2014 -2020 του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο σε μήκος 127 χιλ., με απόφαση του Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού, με σημερινή ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει ότι το συγκεκριμένο έργο «το συνέλαβε, το σχεδίασε, το προώθησε και θα το υλοποιήσει η ΔΕΥΑΜΒ και η σημερινή Δημοτική Αρχή, υπό την έγκριση της Περιφέρειας, προς όφελος των πολιτών του Βόλου».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρονται τα εξής: «Αλλοι πανηγύρισαν, για λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ. Άλλοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την επιτυχία της ΔΕΥΑΜΒ και να την οικειοποιηθούν. Και επειδή μέχρι τώρα μόνο η άμεσα και αποκλειστικά υπεύθυνη για το τεράστιας σημασίας έργο της αυτοματοποίησης και αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε Βόλο και Νέα Ιωνία (συνολικού προϋπολογισμού 16,4 εκατ. ευρώ, απροσδιόριστης ακόμη επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης), η δημοτική επιχείρηση δεν μίλησε, ήρθε η ώρα να μάθουν οι πολίτες ολόκληρη την αλήθεια, χωρίς στρεβλώσεις και ωραιοποιήσεις.

Σημειώνουμε πρώτα απ’ όλα ότι η όλη διαδικασία ένταξης είναι ενεργή και συνεχιζόμενη και βρίσκεται στη διαδικασία των ενστάσεων, καθώς η Διαχειριστική Αρχή δεν απεδέχθη τον εξοπλισμό τηλε-ελέγχου, καθώς τον χαρακτήρισε ως μη επιλέξιμη δαπάνη, ενώ είναι αναπόσπαστο τμήμα της πρόσκλησης. Και όπως ο καθένας, που πραγματικά ασχολήθηκε με το έργο, αντιλαμβάνεται, χωρίς αυτόν είναι «ανάπηρο» και κινδυνεύει να αποδειχθεί αναποτελεσματικό, πριν καν εκτελεστεί.

Με την ανακοίνωση της πρόσκλησης, τον περασμένο Φεβρουάριο, από τη Διαχειριστική Αρχή, η ΔΕΥΑΜΒ αντέδρασε αστραπιαία, αφού ήδη είχε διαγνώσει το πρόβλημα και είχε προβλέψει την αναγκαιότητα της περιστολής των απωλειών, με την αντικατάσταση και την αυτοματοποίηση του δικτύου ύδρευσης. Έτσι με τη συνδρομή εξωτερικού μελετητή, που επέλεξε η Δημοτική Αρχή του Βόλου και των υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ κατετέθη ένας πληρέστατος φάκελος, μέσα στις αυστηρώς προβλεπόμενες προθεσμίες (ημερομηνία ανάρτησης 22/2/2016 και ημερομηνία λήξης προθεσμίας 21/3/2016)

Αν και η πρόσκληση αφορούσε σε παρεμβάσεις στα εξωτερικά υδραγωγεία η Δημοτική Αρχή και οι επιστημονικοί της σύμβουλοι μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με την Περιφέρεια κατέδειξαν την αναγκαιότητα του τηλε – ελέγχου και της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, στο κέντρο του Βόλου και σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, για την περιστολή των απωλειών που φθάνουν και το 40% και την εξασφάλιση ποιοτικού νερού, σε επαρκείς ποσότητες, για την πόλη, και έτσι κατέστη εφικτή η εξεύρεση της χρυσής τομής, ώστε το έργο να συμπεριληφθεί στη συγκεκριμένη πρόσκληση.

Αν και οι παρεμβάσεις στα εσωτερικά υδραγωγεία βαθμολογούνται χαμηλά, σύμφωνα με την πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής, λόγω της πληρότητας του φακέλου και της μελέτης προσαρμογής του έργου στους άξονες που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία του περιβάλλοντος, η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΜΒ κατόρθωσαν να πετύχουν το όριο βαθμολόγησης και να συμπεριληφθεί το έργο στο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα.

Ως σαφώς προκύπτει από τα στοιχεία που παρατέθηκαν πρόκειται για ένα έργο που το συνέλαβε, το σχεδίασε, το προώθησε και θα το υλοποιήσει η ΔΕΥΑΜΒ και η σημερινή Δημοτική Αρχή , υπό την έγκριση της Περιφέρειας, προς όφελος των πολιτών του Βόλου. Εξ ύψους… βοήθειες, παροχές και γαλαντομίες, ούτε υπήρξαν, ούτε φυσικά γίνονται αποδεκτές. Διεκδικούμε και επιτυγχάνουμε τους στόχους μας, που βασίζονται στον σοβαρό και υπεύθυνο προγραμματισμό και στην άριστη γνώση των αναγκών μιας ολόκληρης κοινωνίας, που τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη της, από τους κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια «σωτήρες» της.

Στο σημείο αυτό θεωρούμε δίκαιο να υπογραμμίσουμε την σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, με τον οποίο υπήρξαν αλλεπάλληλες συζητήσεις, σε ένα άριστο και δημιουργικό κλίμα, χάρις στις οποίες και υπερπηδήθηκαν όλα τα εμπόδια που προέκυπταν.

Για τη συμβολή δε των γνωστών γραφικών «κινηματιών» και των γαργαλιστικά «σκεπτόμενων» πολιτών, θα ασχοληθεί κάποια στιγμή η θεατρική επιθεώρηση, αν δεν την προλάβει η ψυχιατρική".

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 4873886905954833303

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item