Στο ΠΕΠ ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης σε Βόλο – Νέα Ιωνία

Οριστική λύση στο χρόνιο και οξύτατο πρόβλημα επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου –Νέας Ιωνίας δίνεται μ...


Οριστική λύση στο χρόνιο και οξύτατο πρόβλημα επάρκειας νερού που αντιμετωπίζει το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου –Νέας Ιωνίας δίνεται με την ένταξη στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 -2020, του έργου εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 16,4 εκατ. ευρώ.
«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα «μεγάλα έργα», αν όχι το σημαντικότερο, που προωθούμε στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας και γενικότερα στη Μαγνησία καθώς αφορά την εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικού πόσιμου νερού για χιλιάδες οικογένειες» τόνισε σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστός, προσθέτοντας πως η αιρετή Περιφέρεια αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι για τα δύσκολα, για να αναμετράται και να επιλύει τα πλέον οξυμμένα προβλήματα, κάποια μάλιστα, όπως το συγκεκριμένο, προβλήματα πολλών ετών. Όπως είπε ο κ. Αγοραστός, στο πλαίσιο του έργου θα αντικατασταθούν σωλήνες ύδρευσης σε μήκος 127 χιλιομέτρων!
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας διαβεβαίωσε ακόμη, ότι με την ολοκλήρωση του έργου πρόκειται να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της επάρκειας νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας που είναι έντονο, λόγω κυρίως των διαρροών που εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το 40% του παραγόμενου νερού, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Μάιο έως Σεπτέμβριο) όταν η ζήτηση είναι αυξημένη.
Η ΔΕΥΑΜΒ, για την προστασία των δικτύων ύδρευσης και των δεξαμενών υδροδότησης από εκκένωση, προχωρά σε μειώσεις των παρεχόμενων ποσοτήτων νερού στους καταναλωτές μέσω διαχείρισης της πίεσης, η οποία μεταφράζεται σε διακοπή υδροδότησης στις υψηλές περιοχές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος καθώς και στους τελευταίους ορόφους των πολυκατοικιών, κατά τις ώρες αιχμής της κατανάλωσης.
«Αδιαπραγμάτευτη αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ότι τα έργα νερού είναι έργα ζωής, έργα του μέλλοντος. Συνεπώς, δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Θεσσαλίας», επισήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Αντικείμενο του έργου, φορέας υλοποίησης του οποίου είναι η ΔΕΥΑΜΒ, είναι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης, μέσω της κατασκευής νέων αγωγών προς αντικατάσταση υφιστάμενων και της υλοποίησης νέων ζωνών ελέγχου, σε τμήμα των ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας του πολεοδομικού συγκροτήματος, με σκοπό τον ευχερέστερο έλεγχο λειτουργίας στα τμήματα αυτά, τον εντοπισμό και περιορισμό αφανών διαρροών, την κατάρτιση ξεχωριστού υδατικού ισοζυγίου και την εξασφάλιση της βέλτιστης εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω της παροχής επαρκούς πόσιμου νερού. Στις συγκεκριμένες περιοχές εκτιμάται ότι οι απώλειες νερού υπερβαίνουν το 40% του παραγόμενου ύδατος και η επέμβαση αυτή θα οδηγήσει και στην βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου ύδατος μέσω της εξασφάλισης καλύτερης επάρκειας πηγαίου νερού.
Η περιοχή του έργου οριοθετείται:
  • στο κέντρο της πόλης του Βόλου (από τους χειμάρρους Κραυσίδωνα και Άναβρο (δυτικά και ανατολικά), την οδό Αναλήψεως (βόρεια) και την ακτογραμμή (νότια))
  • στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, η οποία περιμετρικά οριοθετείται από τις οδούς Ιερολοχιτών, Μάρκου Μπότσαρη, Μαιάνδρου, Βενιζέλου, Εθνικών Αγώνων, Ικάρων, Μανδηλαρά Νικηφόρου και Παρασκευοπούλου.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό προβλέπεται η τοποθέτηση νέων αγωγών δικτύου ύδρευσης, καθώς και ο λειτουργικός διαχωρισμός του υφιστάμενου δικτύου σε αυτόνομες ζώνες λειτουργίας και ελέγχου ως εξής :
  • 14 ζώνες ελέγχου για την περιοχή του Βόλου, και
  • 4 ζώνες ελέγχου για την περιοχή της Νέας Ιωνίας
Το έργο περιλαμβάνει:
  • Τοποθέτηση νέων αγωγών  στο δίκτυο ύδρευσης μήκους περί τα 127 χλμ και σύνδεση με τους υφιστάμενους.
  • Κατασκευή διατάξων ελέγχου εισόδου στις νέες ζώνες.
  • Τοποθέτηση συσκευών ελέγχου του δικτύου και συναφών έργων, συμπεριλαμβανομένων συσκευών ελέγχου παροχής και πίεσης, δικλείδων, μετρητών παροχής και συστημάτων καταγραφής και μετάδοσης δεδομένων.
  • Κατασκευή νέων ιδιωτικών συνδέσεων.
  • Χωματουργικές εργασίες για τα ανωτέρω, καθώς και αποκαταστάσεις ασφαλτοστρωμένων δρόμων, κρασπέδων και πεζοδρομίων.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8454071688663969100

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item