Φωτιά οι τιμές της βενζίνης σε Βόλο και νησιά - Πόσο πωλείται

Φωτιά παίρνει η τσέπη των καταναλωτών από τις τιμές των καυσίμων τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, στην...


Φωτιά παίρνει η τσέπη των καταναλωτών από τις τιμές των καυσίμων τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου.
Ενδεικτικό είναι πως η αμόλυβδη βενζίνη έχει φτάσει να πωλείται μέχρι και 25 λεπτά το λίτρο ακριβότερα σε σχέση με τη μέση πανελλαδική της αξία. Ειδικά στα νησιά και τις παραθεριστικές περιοχές οι κερδοσκόποι καραδοκούν.
Οι υπερβολικά υψηλές τιμές αποδίδονται στον σχεδόν ανύπαρκτο ανταγωνισμό σε αυτές τις περιοχές αλλά και στην άνοδο του ΦΠΑ.
Πόσο πωλείται η βενζίνη σε τουριστικές περιοχές
Έτσι, ενώ ο μέσος όρος πώληση στην ηπειρωτική Μαγνησία είναι στο 1,413 ευρώ το λίτρο, εντούτοις σε νησιά και περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση η βενζίνη πωλείται σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα.
Στο 1,678 ευρώ το λίτρο πωλείται η αμόλυβδη βενζίνη σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, καθιστώντας τις  μετακινήσεις ασύμφορες! 
Μάλιστα σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή διάκριση... τελευταία έρευνα της Eurostat κατατάσσει τη χώρα μας ως την τέταρτη ακριβότερη στην αμόλυβδη βενζίνη. Αιτία; Το μεγάλο φορολογικό μείγμα που επιβαρύνει τις τιμές καταναλωτή. Επιστρέφοντας στην ελληνική επικράτεια, και μετά από την επεξεργασία των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων προκύπτουν οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στη μέση πανελλαδική τιμή με εκείνη των νησιών.

Related

Sticky 2175529506403577549

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item