Από τη λίμνη Κερκίνη των Σερρών η ψαράδικη βραδιά στα Κανάλια!

Όπως πρώτο αποκάλυψε χθες με δημοσίευμα του το TheNewspaper.gr , ψαράδικη βραδιά θα διοργανώσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, σε συνεργασία με ...


Όπως πρώτο αποκάλυψε χθες με δημοσίευμα του το TheNewspaper.gr, ψαράδικη βραδιά θα διοργανώσει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κανλίων και τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας με... δανεικά ψάρια, αφού το ψάρεμα στη λίμνη Κάρλα απαγορεύεται!
Τα ψάρια που θα καταναλώσουν οι επισκέπτες της Ψαράδικης βραδιάς θα έχουν αγοραστεί από τη λίμνη Κερκίνη των Σερρών και θα μοιάζουν σε αυτά της... Κάρλας!
"Κακόβουλα σχόλια με άλλη διάσταση και άλλη συντεταγμένη πορεία" χαρακτήρισε τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας μιλώντας το πρωί στο Ράδιο ΒΕΡΑ και στην εκπομπή "Υπάρχει λόγος".
Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από το TheNewspaper.gr αντιδράσεις υπήρξαν και απο το ΚΕΜΕΒΟ. 
Το Κέντρο για τη Μελέτη και προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη λίμνη Βοιβηίδα – Κάρλα διερωτάται αν οι συνδιοργανωτές έχουν άγνοια για την ποιότητα του νερού του ταμιευτήρα της Κάρλας και για τις επιπτώσεις αυτής της ποιότητας στα ψάρια και τα πουλιά και γενικότερα στην πανίδα και χλωρίδα της λίμνης.
«Φυσικά , άγνοια δεν μπορεί να επικαλεστεί κανείς, γιατί πολλαπλώς όλα αυτά τα χρόνια (από το 2009 κι εξής) ο ταμιευτήρας έχει δείξει ανησυχητικά σημάδια με περιοδικά φαινόμενα νεκρών αγελάδων, χιλιάδων νεκρών ψαριών (γεγονότα για τα οποία το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. κατέθεσε στη Εισαγγελία Βόλου μηνυτήριες αναφορές για υποβάθμιση του περιβάλλοντος) και πρόσφατα μεγάλου αριθμού νεκρών πουλιών», τονίζει σε ανακοίνωσή του.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8305979925355824504

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item