Άγνωστη ακόμη η αιτία θανάτου των αργυροπελεκάνων της Κάρλας

Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής ότι ο θάνατος των πτηνών στην Κάρλα οφείλεται σε κυανοτοξίνες, ούτε σε συγκεκριμένο παθογόνο παράγοντα.  Α...


Δεν προκύπτει μέχρι στιγμής ότι ο θάνατος των πτηνών στην Κάρλα οφείλεται σε κυανοτοξίνες, ούτε σε συγκεκριμένο παθογόνο παράγοντα. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμννης Κάρλας, μεταξύ άλλων:
Στη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συζητήθηκε το θέμα των θανάτων πτηνών στην Κάρλα. Αξιολογήθηκαν τα μέχρι τώρα ευρήματα και τα πορίσματα των εργαστηριακών αναλύσεων.
Δόθηκε πλήρης περιγραφή  της εξέλιξης του φαινομένου από τον Φορέα Δκαθώς και οι ενέργειες που έγιναν. Τόσο η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και το εργαστήριο Μικροβιολογίας & Παρασιτολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσίασαν τα νεκροτομικά ευρήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει απονεμηθεί συγκεκριμένος παθογόνος παράγοντας.
Δεν προκύπτει επίσης απόδειξη - τεκμηρίωση σύνδεσης του θανάτου των πτηνών με τις κυανοτοξίνες. Αναδείχθηκε ότι η υποβάθμιση της οικολογικής κατάστασης του Ταμιευτήρα συνηγορεί στις υπάρχουσες συνθήκες διαβίωσης της άγριας πανίδας της περιοχής και εν γένει του ζωικού κεφαλαίου.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ολοκλήρωση των εργαστηριακών αναλύσεων και η ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών για τα νεκρά και νοσούντα ζώα υπό τις υποδείξεις της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 
Ο Φορέας Διαχείρισης θα παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5200600393897134851

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item