ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ντροπή! Ιερέας στο Πήλιο έδιωξε από την εκκλησία χριστιανή!

Κι όμως συνέβη και αυτό. Προ ημερών στο κατάμεστο από κόσμο Πήλιο, ένας ιερέας έδιωξε από την εκκλησία χριστιανή που είχε πάει να προσευ...


Κι όμως συνέβη και αυτό. Προ ημερών στο κατάμεστο από κόσμο Πήλιο, ένας ιερέας έδιωξε από την εκκλησία χριστιανή που είχε πάει να προσευχηθεί!
Όλα ξεκίνησαν στην καθιερωμένη Κυριακάτικη θεία λειτουργία που τελείται στο χωριό Λάυκος του Πηλίου. Τον υπερήλικα ιερέα της ενορίας τον βοηθάει σε πολλές περιπτώσεις ένας μοναχός - ιερέας από το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στην Άνω Γατζέα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr ο μοναχός που λειτουργούσε στην εκκλησία, την ώρα που έδινε το αντίδωρο στους πιστούς, στο πέρας σχεδόν της θείας λειτουργίας, αντιλήφθηκε ότι μία πιστή χριστιανή δεν ήταν ορθόδοξη, αλλά καθολική. Η γυναίκα αυτή διαμένει μόνιμα στο Πήλιο εδώ και πολλές δεκαετίες και εκκλησιάζεται σε εβδομαδιαία βάση στον ίδιο ιερό ναό. Να θυμίσουμε ότι καθολική εκκλησία δεν υπάρχει στο Πήλιο, παρά μόνο στην πόλη του Βόλου.
Ο μοναχός - ιερέας λοιπόν δημιούργησε ολόκληρο επεισόδιο, αφού αρνήθηκε να δώσει αντίδωρο στην πιστή και της έδειξε την... έξοδο από τον ιερό ναό, επικαλούμενος το... θρήσκευμά της!
Υπήρξε έντονη αντίδραση από άλλους πιστούς που βρίσκονταν στην εκκλησία εκείνη την ώρα καθώς η συμπεριφορά του ήταν άκρως προκλητική.
Ο ίδιος μοναχός σύμφωνα με καταγγελίες έχει δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα στην εκκλησία του Λαύκου, καθώς έχει απαγορεύσει την είσοδο στην εκκλησία σε τουρίστες που επισκέπτονται το χωριό. 
Για το θέμα οφείλει να τοποθετηθεί η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και να ενημερώσει το ποίμνιο για το πως διαχωρίζονται οι καλοί από τους κακούς χριστιανούς.
Μέχρι τότε, ιερείς και μοναχοί σαν τον συγκεκριμένο θα αποτελούν τα "μαύρα πρόβατα" της Εκκλησίας και ευτυχώς οι εξαιρέσεις. 

Related

Sticky 5464508210956920259

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item