Χίος: Στο ΚΑΤ διασωληνωμένη μία γυναίκα - Συνεχείς αναζωπυρώσεις

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Χίο, όπου από τα ξημερώματα έχουν ξεσπ...


Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Χίο, όπου από τα ξημερώματα έχουν ξεσπάσει φωτιές που απείλησαν το χωριό Σιδηρούντα, με συνέπεια μάλιστα να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα, η οποία υπέστη εγκαύματα σε όλο της το σώμα.
Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα κύρια μέτωπα είναι δύο: το ένα μεταξύ του χωριού Σιδηρούντα και της περιοχής Μετόχι και το άλλο στη δασική έκταση Αψηλές.
Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα εστιάζουν τις προσπάθειές τους στον έλεγχο της φωτιάς στις Αψηλές, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της σε ένα πευκόφυτο βουνό που μέχρι τώρα δεν έχει υποστεί καταστροφές.
Στο άλλο μέτωπο οι αναζωπυρώσεις είναι δεκάδες. Τα ξημερώματα η φωτιά απείλησε το χωριό Σιδηρούντα, όπου τραυματίστηκαν τρεις γυναίκες, που μεταφέρθηκαν ήδη για νοσηλεία στην Αθήνα. Άλλα τρία άτομα υπέστησαν μικροτραύματα και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, μιλώντας στον "Πολίτη Χίου", ανέφερε ότι "αρκετά μέτωπα έχουν ελεγχθεί", αλλά πρόσθεσε ότι "εκείνο που είναι επικίνδυνο είναι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων".
"Έχουμε δύο σοβαρά μέτωπα αυτή την ώρα στην περιοχή μεταξύ Βολισσού και Κατάβασης, όπου επιχειρούν εναέρια μέσα", πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που υπάρχει για τα πεζοπόρα τμήματα από τα ρεύματα που προκαλούνται από τις φωτιές, πέρα από τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά. Σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου Ελένη Βουτιέρου, μια 64χρονη γυναίκα έχει υποστεί 70% εγκαύματα και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα.  Η κατάσταση της είναι πολύ σοβαρή και οι γιατροί του ΚΑΤ στο οποίο μεταφέρθηκε την έβαλαν πλέον διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, μιλώντας στον «Πολίτη Χίου», ανέφερε ότι «αρκετά μέτωπα έχουν ελεγχθεί», αλλά πρόσθεσε ότι «εκείνο που είναι επικίνδυνο είναι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων».

Related

ΕΛΛΑΔΑ 2622619194967013121

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item