Άγριο επεισόδιο Κοντομηνά - Κασιδιάρη στη Βουλή

Άγριο επεισόδιο του κ. Κοντομηνά με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ.Κασιδιάρη - Κοντομηνάς: Με κατηγορείς για οικονομικό έγκλημα; Θα κληθεί...


Άγριο επεισόδιο του κ. Κοντομηνά με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ.Κασιδιάρη - Κοντομηνάς: Με κατηγορείς για οικονομικό έγκλημα; Θα κληθείς να το αποδείξεις στα δικαστήρια» - Κασιδιάρης: «Τι λες ρε καραγκιόζη. Βλάκα. Σέβομαι που είσαι 100 χρονών»

Θερμό επεισόδιο μεταξύ των κ.κ. Ηλία Κασιδιάρη και Δημήτρη Κοντομηνά εξελίχθηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά η συνεδρίαση.

Η αρχή έγινε όταν ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος υψώνοντας την φωνή και σε προκλητικό ύφος επιχείρησε να αποδείξει ότι το κανάλι του κ. Κοντομηνά δεν υποστηρίζει την αντικειμενικότητα και τον πλουραλισμό καθώς δεν προβάλει επαρκώς την Χρυσή Αυγή.

«Αν θέλετε να κάνετε φιγούρα δεν περνάει σε εμένα» του ανταπάντησε ο μεγαλομέτοχος του Alpha για να αντιδράσει ο κ. Κασιδιάρης λέγοντας προς τον προεδρεύοντα της επιτροπής «ανακαλέστε τον μάρτυρα στην τάξη. Με έχει εξοργίσει».

«Ο Alpha έχει δώσει περισσότερο χρόνο στην ΧΑ από ότι άλλα κανάλια. Δεν έχουμε πάνελ αλλά ακόμα και να είχαμε, υπάρχει πρόβλημα με αυτό το κόμμα. Σέβομαι τους ψηφοφόρους του αλλά όχι τους εκπρόσωπους του. Στα πάνελ καλούμε βουλευτές οι οποίοι θέλουν να μάθουν ποιοι άλλοι μετέχουν στην συζήτηση. Όταν μαθαίνουν ότι θα υπάρχει βουλευτής της ΧΑ λένε ότι δεν θα έρθουν» εξήγησε ο κ. Κοντομηνάς.

Ο κ. Κασιδιάρης επανήλθε υποστηρίζοντας ότι  ο μάρτυρας λέει ψέματα και πως το περασμένο έτος οι ειδήσεις του συγκεκριμένου καναλιού πρόβαλαν κατά 50% τον ΣΥΡΙΖΑ,  πάνω από 24% την ΝΔ και 1% την ΧΑ.

«Εσείς έχετε ειδήσεις εσείς. Αν δείχναμε τις δικές σας θα καιγόμασταν» σχολίασε ο κ. Κοντομηνάς πυροδοτώντας τον εξής διάλογο

Ηλ. Κασιδιάρης: Τι είστε εσείς κριτικός κινηματογράφου;

Δ. Κοντομηνάς: Το δελτίο ειδήσεων κέρδισε την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών για αντικειμενικότητα και πολυφωνία. Αυτό δείχνει ότι ο σταθμός καταβάλει προσπάθεια πολυφωνίας στο πλαίσιο του Συντάγματος. Μην ξεχνάτε ότι το ΣτΕ λέει ότι σε μη προεκλογικές περιόδους  ο δημοσιογράφος έχει δικαίωμα να αξιολογεί ποια γεγονότα και σε ποια έκταση πρέπει να αναδειχτούν.

Ηλ. Κασιδιάρης: Για να πάμε τώρα και στη Λίστα Λαγκαρντ...

Δ. Κοντομηνάς: Ακούστε κύριε τίποτα γιατί είστε τίποτα; Είπα και προηγουμένως ότι υπάρχει έγγραφο του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης που αναφέρει ότι δεν έχω σχέση με την HSBC.

Ηλ. Κασιδιάρης: Τι λες ρε καραγκιόζη. Βλάκα . Σέβομαι που είσαι 100 χρονών και δεν σηκώνομαι πάνω

Δ. Κοντομηνάς: Με κατηγορείτε για οικονομικό έγκλημα; Θα κληθείς να το αποδείξεις στα δικαστήρια

Ηλ. Κασιδιάρης: Λες ψέματα

Η κόντρα των δύο συνεχίστηκε καθώς ο κ. Κασιδιάρης επανήλθε στην αίθουσα ζητώντας εξηγήσεις για την λίστα Λαγκάρντ.

«Δεν περιλαμβάνομαι στην λίστα Λαγκάρντ. Ουδέποτε έδωσα εντολή να δημιουργηθεί λογαριασμός στο όνομά μου ή στην Iντεραμέρικαν στην συγκεκριμένη τράπεζα» επισήμανε ο κ. Κοντομηνάς καλώντας εκ νέου τον βουλευτή της ΧΑ «να μην κάνεις φιγούρα εναντίον μου.

Ωστόσο, ο κ. Κασιδιάρης επέμεινε φωνάζοντας να ζητά απαντήσεις  ενώ από το στόχαστρό του δεν ξέφυγε ούτε ο προεδρεύοντας της επιτροπής Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ) που επιχείρησε να βάλει τάξη.

«Μην είστε συνήγορος του μάρτυρα» είπε ο βουλευτής της ΧΑ για να προσθέσει «ξέρουμε ότι με τον Καμμένο τα έχει κάνει πλακάκια» και να του απαντήσει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ «Μα τι σχέση έχω εγώ; Το ίδιο επώνυμο έχουμε»

Τα κύρια σημεία της κατάθεσης του Δημήτρη Κοντομηνά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής
-      O Alpha έχει μηδενικό δανεισμό. Οποιαδήποτε δάνεια υπήρχαν έχουν εξοφληθεί. Τα δάνεια που υπήρχαν είναι 1.111.789 (Alpha Δορυφορική) και 10.365.000 (Όμιλος Κοντομηνά).

-      Τα περισσότερα δάνεια του Ομίλου εξυπηρετούνται.

-      Υπάρχει αντιδικία με Eurobank στην οποία έχει δικαιωθεί η πλευρά του Κοντομηνά και το ποσό που πρόκειται να επιδικαστεί υπέρ του ανέρχεται στα 35.000.000 ευρώ.

-      Ερώτηση: Γιατί ένας επιχειρηματίας να έχει κανάλι στην Ελλάδα, αφού αυτού του είδους οι επιχειρήσεις είναι ζημιογόνες;

Απάντηση: Είμαι πατριώτης έχω βάλει από προσωπική μου περιουσία χρήματα που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια. Ο Alpha αυτή τη στιγμή είναι κερδοφόρος. Όλοι οι 546 εργαζόμενοι του Alpha πληρώνονται κανονικά.

-      Εγώ δεν είμαι διαπλεκόμενος γιατί δεν έχω καμία σχέση με το δημόσιο. Η μόνη σχέση που έχω με το Δημόσιο είναι ότι αγοράζω γραμματόσημα για τις επιστολές μου.

-      Ερώτηση: Έχει πολιτική γραμμή το κανάλι;

Απάντηση: Δεν υπάρχει καμία πολιτική γραμμή. Τηρούμε απαρεγκλίτως την πολυφωνία στο κανάλι. Εχουμε δημοσιογράφους όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Δεν παρεμβαίνω ποτέ στις ειδήσεις, δεν υποστηρίζω κανέναν. Οι δημοσιογράφοι είναι ουδέτεροι και δεν είναι υπάλληλοι του Δημοσίου ή των Τραπεζών.

-      Ερώτηση: έχετε offshore; Απάντηση: Υπάρχουν και δηλώνονται κανονικά στο ποθεν έσχες μου. Σχετικά με την HSBC, έχουν αλλάξει ή προσθέσει το όνομά μου στη λίστα Λαγκάρντ. Σχετικά με την κατηγορία της φοροδιαφυγής για την οποία έχουν δεσμευτεί προσωπικοί τραπεζικοί λογαριασμοί μου από την Εφορία Μεγάλου Πλούτου δεν μας άφησαν ορισμένοι κύριοι να δώσουμε τα στοιχεία που θέλαμε. Η αλήθεια θα πρυτανεύσει. Εγώ είμαι διεθνής παίκτη.

-      Όταν μεταβιβάστηκαν μετοχές του Alpha στο RTL εξοφλήθηκαν όλα τα δάνεια με το τίμημα. Εκτοτε ο Alpha δεν έχει δάνεια, μόνο αλληλόχρεους λογαριασμούς με επιταγές πελατείας που εξυπηρετούνται.

-      Ο Alpha μεταβιβάστηκε στην κόρη μου, Μαρία Κοντομηνά, φέτος.

-      Ο Alpha έχει δώσει περισσότερο χρόνο στη Χρυσή Αυγή σε σχέση με όλα τα άλλα κανάλια.

-      Δεν έπαιρνα ποτέ δάνεια για να εξοφλήσω άλλα δάνεια. Έκανα συνεχώς αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων.

-      Eρώτηση: Με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Τσίπρα δηλώσατε ότι θα αυξήσετε τον κατώτατο μισθό από 500 στα 751€. Απάντηση: Το κάναμε εκείνον το μήνα. Αυξήσαμε το μισθό στα 780€. Κάθε 30 του μήνα χτυπάει το τηλέφωνο των υπαλλήλων ότι κατατέθηκε ο μισθός. Δεν χρωστάμε κανέναν μισθό σε κανέναν. Στη διάρκεια της καριέρας μου έχω μοιράσει από δύο φορές από 30 εκατομμύρια.

-      Όταν έχεις σχέσεις με το κράτος, εργασίες κάθε είδους με το κράτος δεν πρέπει να έχεις κανάλι.

-      Ο διαγωνισμός αδειοδότησης Τ/Σ δεν είναι δίκαιος. Δεν παίρνουμε καθόλου βαθμολογία για τη μέχρι τώρα πορεία μας. Με ενδιαφέρει τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι αν, λέω αν, δεν πάρουμε άδεια, αφού τα κριτήρια είναι μόνο πλειοδοτικά. Θα πρέπει να δώσουμε πάνω από 100 εκατ. σε αποζημιώσεις για τους εργαζόμενους αν συμβεί αυτό.
-      Αν δεν γίνει ηλεκτρονικά ο διαγωνισμός, για μένα είναι διαβλητός.

-      Eρώτηση: Εκκρεμούν εις βάρος σας κατηγορίες για ΤΤ, Bestlink, DEMCO; Απάντηση: Κέρδισα τη διαιτησία στο εφετείο προτωδίκως. Πήγε στον Άρειο Πάγο και επεστράφει στο εφετείο. Η κα. Δημητρίου μπερδεύτηκε. Τα λεφτά είναι στο ΤΤ. Δεν έχω πάρει τίποτα. Τα 25 εκατ. μπήκαν στην εταιρεία. Το πρόστιμο έχει εισπραχθεί από το Δημόσιο.

-      Το σύνολο των μετοχών της εταιρείας ανήκει στην Alpha Media Group.

-      Έχω δώσει εξασφαλίσεις περισσότερες από τα δάνεια. Έχει γίνει έλεγχος από ορκωτούς λογιστές.

-      Δεν είχα ανάγκη ποτέ από πολιτική παρέμβαση για δανεισμό.

-      Eρώτηση: Υπάρχει πρόστιμο του ΕΣΡ για παράτυπο δανεισμό; Απάντηση: Το Επικρατείας το επικύρωσε και είναι ύψους 1.500.000 λόγω δανεισμού της DEMCO. To πρόστιμο έχει εισπραχθεί εδώ και χρόνια. Άλλαξε ο νόμος: τα δάνεια που δεν επιτρέποντας, τώρα επιτρέπονται. Ο νόμος άλλαξε το 2007.

-      Δημήτρης Κοντομηνάς προς Νίκο Νικολόπουλο, ανεξάρτητο βουλευτή : Πριν 6 μήνες με παρακαλούσατε να σας πάρω στο κανάλι. Σας είπα ότι δεν μπορώ να κάνω τέτοια εκπομπή, γιατί θέλω μόνο δημοσιογράφους και όχι πολιτικά πρόσωπα ως παρουσιαστές.

-      Δεν περιλαμβανόταν το όνομά μου στη Λίστα Λαγκάρντ. Ουδέποτε ήμουν κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού και λοιπών προϊόντων στην HSBC, είτε εγώ είτε η Interamerican. Έχει επιβεβαιωθεί με επίσημα έγγραφα της τράπεζας προς τον οικονομικό εισαγγελέα. 

Related

ΕΛΛΑΔΑ 643724658791602004

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item