Άπραγη η κυβέρνηση μπροστά στο κύμα αποβιομηχάνισης της Μαγνησίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος μετά και το πρό...


Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος μετά και το πρόσφατο λουκέτο της βιομηχανίας Λεβεντέρης. Ο βουλευτής Μαγνησίας στην ερώτησή του κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια και για την πολιτική της ψευδολογίας που ακολουθεί, καθώς οι εξαγγελίες του Νοεμβρίου του 2015 για σχέδιο επανεκκίνησης 16 κλειστών τοπικών βιομηχανιών αποδείχτηκαν έωλες, γεμίζοντας φρούδες ελπίδες το λαό της Μαγνησίας. Την ίδια στιγμή το ένα εργοστάσιο κλείνει μετά το άλλο και ο Βόλος αποκλείεται συνεχώς από προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας.
Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Ακόμη ένα ιστορικό εργοστάσιο της Μαγνησίας, η βιομηχανία Ν. Λεβεντέρης Α.Ε., ανακοίνωσε την πλήρη διακοπή της λειτουργίας του τμήματος παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων, αυξάνοντας τον αριθμό των ανέργων. Πρόκειται για μια σημαντική παραγωγική μονάδα, η οποία έρχεται και αυτή να προστεθεί στη λίστα με τις βιομηχανίες που έκλεισαν, εγκαταλείποντας τη Μαγνησία στο έλεος της ανεργίας. Μόλις μέσα σε ένα χρόνο έκλεισε ο ΙΜΑΝΤΑΣ, τμήμα της μονάδας χαρτοποιίας ΒΙΣ και η Coca- Cola που μετέφερε τη μονάδα παραγωγής στο Σχηματάρι.
Όλα αυτά τη στιγμή που ακόμη οι χιλιάδες άνεργοι της Μαγνησίας αναμένουν την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Αναπληρώτριας Υπουργού Βιομηχανίας κ. Τζάκρη, η οποία είχε εξαγγείλει σχέδιο εξπρές για την επαναλειτουργία 16 κλειστών τοπικών βιομηχανιών για την καταπολέμηση της ανεργίας και την αναχαίτιση της έντονης αποβιομηχάνισης που υφίσταται η Μαγνησία.
Με τις εξαγγελίες της Αναπληρώτριας Υπουργού είχαν δημιουργηθεί μεγάλες, αλλά φρούδες όπως αποδείχθηκε, προσδοκίες στο λαό του Βόλου, ο οποίος μουδιασμένος πλέον παρακολουθεί τον συνεχή αποκλεισμό της πόλης από όλα τα προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας και την ταυτόχρονη ραγδαία αποβιομηχάνιση της περιοχής.
Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  1. Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου να αναχαιτιστεί το έντονο κύμα αποβιομηχάνισης που πλήττει τη Μαγνησία και οδηγεί στην ανεργία το μεγαλύτερο μέρος του ενεργού πληθυσμού της.
  2. Τελικά θα υλοποιηθεί το σχέδιο – εξπρές για την επαναλειτουργία των κλειστών βιομηχανιών; Πού οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίησή του;
  3.  Μήπως και το συγκεκριμένο «σχέδιο» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μέρος της γνωστής πολιτικής ψευδολογίας της κυβέρνησης και των ανέξοδων υποσχέσεων με τις οποίες παραπλάνησε και συνεχίζει να παραπλανά τον Ελληνικό λαό» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1835576550367349950

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item