Ψήφισμα Δ.Σ. Ρήγα Φεραιου για εκστρατεία υπέρ ελεύθερων χώρων καπνού

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου μετά την πρόταση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας εξέδωσε ψήφισμα όπου δηλώνει την ...


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου μετά την πρόταση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας εξέδωσε ψήφισμα όπου δηλώνει την πρόθεσή του να συμμετάσχει ενεργά στην εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των δημοτών σχετικά με την ανάγκη οι δημόσιοι χώροι να είναι ελεύθεροι από καπνό και να μην μολύνονται από τα αποτσίγαρα.
Σ΄ αυτό το πλαίσιο καλεί τους φίλους καπνιστές να αποφύγουν το κάπνισμα σε: παιδικές χαρές, πλατείες, άλση, δασύλλια, χώρους άθλησης, καλοκαιρινά θέατρα και κινηματογράφους, στάσεις αναμονής για επιβίβαση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και παραλίες.
Επίσης τους καλεί να μην πετάνε τα αποτσίγαρα στους παραπάνω αναφερόμενους χώρους, ούτε στα πεζοδρόμια ή τους δρόμους. Το αποτσίγαρο δεν είναι απλά ένα μικρό σκουπίδι, είναι ένα τοξικό απόβλητο που βλάπτει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ προκαλεί άσκοπη οικονομική επιβάρυνση στο Δήμο.
«Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, σε μία μικρή αλλαγή στη συμπεριφορά μας, για να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, να σεβαστούμε την υγεία των συμπολιτών μας, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να διατηρήσουμε το Δήμο μας καθαρό»
Με στόχο την ενίσχυση της καμπάνιας ενημέρωσης των δημοτών για τις ανθυγιεινές συνέπειες του καπνίσματος και της απόρριψης στο περιβάλλον των αποτσίγαρων ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε ότι «η πανελλήνια εκστρατεία που ξεκίνησε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με στόχο να περιοριστεί το κάπνισμα και σε δημόσιους ανοικτούς χώρους, ώστε να μην υπάρχουν αρνητικά παραδείγματα στη νέα γενιά για την κοινωνική αποδοχή αυτής της ανθυγιεινής συνήθειας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά προκειμένου τα νέα παιδιά να αποκτήσουν τις κατάλληλες παραστάσεις που θα τα βοηθήσουν να εξελιχθούν σε υγιείς πολίτες. Ως Δήμος θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας προς αυτή την κατεύθυνση, γι΄ αυτό στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας».

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2077627958223409035

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item