Πλουτίζουν τα ενεχυροδανειστήρια στον Βόλο - Τι πουλάνε οι Βολιώτες

"Χρυσές"... δουλειές φαίνεται να κάνουν το τελευταίο διάστημα τα ενεχυροδανειστήρια και στην πόλη του Βόλου, όπως αποκαλύπτε...


"Χρυσές"... δουλειές φαίνεται να κάνουν το τελευταίο διάστημα τα ενεχυροδανειστήρια και στην πόλη του Βόλου, όπως αποκαλύπτει σήμερα το TheNewspaper.gr.

Η οικονομική κρίση και η δυσχέρεια των Βολιωτών ν' ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, οδηγούν όλο και περισσότερους στην πόρτα ενός ενεχυροδανειστηρίου.

Ρολόγια, χρυσαφικά, πολύτιμοι λίθοι, τηλεοράσεις, laptop, έπιπλα, πίνακες, αντίκες, ενεχυριάζονται για λίγα χρήματα.

Τα χρέη στις πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια, το πάθος του τζόγου, τα προβλήματα υγείας, ακόμη και η κάλυψη των καθημερινών αναγκών όπως η σίτιση, καμιά φορά αναγκάζουν τους πολίτες να βγάλουν στο «σφυρί» αγαπημένα τους αντικείμενα, γιατί δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταφύγουν σε τραπεζικό δανεισμό.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων προτιμούν τον χρυσό και το ασήμι και δεν ενεχυριάζουν πια τα αντικείμενα, αλλά τα αγοράζουν μετρητοίς. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που συνεχίζουν να ενεχυριάζουν κοσμήματα, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και ηλεκτρονικές συσκευές.

«Παλαιότερα, ο κόσμος που επισκέπτονταν ενεχυροδανειστήρια ανήκε σε ασθενέστερες οικονομικά τάξεις και συνήθως επέστρεφε μετά από λίγο καιρό προκειμένου να πάρει πίσω ό, τι ενεχυρίασε. Πλέον δεν συμβαίνει αυτό. Έρχονται άνθρωποι που φαίνονται να έχουν καλή οικονομική κατάσταση, δίνουν αντικείμενα σεβαστής αξίας και δεν τα παίρνουν ποτέ πίσω», λέει ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου στον Βόλο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Το 2004 στον Βόλο λειτουργούσε μόνο ένα ενεχυροδανειστήριο, ενώ σήμερα περισσότερα από δέκα!

Η διαδικασία που ακολουθείται στα πιστοποιημένα, από το κράτος, ενεχυροδανειστήρια που αγοράζουν κοσμήματα και τιμαλφή είναι συγκεκριμένη. Ο ιδιοκτήτης εκτιμά το αντικείμενο, δίνει την τιμή στον πελάτη κι αν συμφωνήσουν τότε καταγράφονται τα στοιχεία του πελάτη, με την υποχρεωτική επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας - για να αποφεύγονται τυχόν επιτήδειοι και κλεμμένα αντικείμενα - και εκδίδεται απόδειξη από τον αγοραστή.

Οι ιδιοκτήτες όμως των νόμιμων καταστημάτων, καταγγέλλουν πως υπάρχουν και κάποια χρυσοχοεία και ενεχυροδανειστήρια που αγοράζουν «μαύρα» και ως εκ τούτου προτιμώνται από τους ενδιαφερόμενους, αφού οι τιμές που δίνουν είναι καλύτερες.
Οι Βολιώτες αποχωρίζονται με δυσκολία μικρά και μεγάλα κοσμήματα, ενώ αρκετά "δημοφιλή" είναι τα ρολόγια Rolex, που άλλοτε αποτελούσαν ένδειξη πλούτου. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο μέσος όρος κέρδους ενός ενεχυροδανειστηρίου στον Βόλο αγγίζει τα 500 ευρώ ημερησίως!
Τα περισσότερα ενεχυροδανειστήρια στο κέντρο της πόλης έχουν δεχθεί κατά καιρούς επίθεση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ εξακολουθούν σε κάθε πορεία να γίνονται στόχος. 

Related

Sticky 1532709484502409964

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item