Εγκαινιάζεται σήμερα η νέα πιστοποιημένη παιδική χαρά

Παραδίδεται και επίσημα προς χρήση στα παιδιά της Νέας Αγχιάλου η νέα πιστοποιημένη και αισθητικά αναβαθμισμένη Παιδική Χαρά, η οποία ...


Παραδίδεται και επίσημα προς χρήση στα παιδιά της Νέας Αγχιάλου η νέα πιστοποιημένη και αισθητικά αναβαθμισμένη Παιδική Χαρά, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του πρώην Δημαρχείου της δημοτικής κοινότητας. Η τελετή των εγκαινίων της θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 στις 8.30 το βράδυ, στις εγκαταστάσεις της παιδικής χαράς έξωθεν του δημοτικού καταστήματος της Νέας Αγχιάλου.
Με την παραλαβή από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης του Ειδικού Σήματος Πιστοποίησης Καταλληλότητας Λειτουργίας Παιδικής Χαράς για το συγκεκριμένο σημείο τον περασμένο Ιούνιο, ολοκληρώθηκαν και οι παράλληλες εργασίες ώστε ο χώρος να παραδοθεί προς χρήση για την ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών της ενότητας.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις (υπ. Αριθμ. 28492/18.5.2009 ΦΕΚ 931Β και 72934/25.7.2014 ΦΕΚ 2029 Β). Πιο συγκεκριμένα, η νέα παιδική χαρά πιστοποιήθηκε από την ΕΒΕΤΑΜ ότι λειτουργεί σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Ασφαλείας ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-1(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-3(08), ΕΛΟΤ ΕΝ 1176-6(08). Η τοποθέτηση των οργάνων έγινε από πιστοποιημένη εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 1176:2008, ενώ τις εργασίες ολοκλήρωσης της παιδικής χαράς παρακολούθησε στενά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θανάσης Σταυρίδης, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την προώθηση και ολοκλήρωσή τους.
Να σημειώσουμε ότι έχουν ήδη παραδοθεί τέσσερις νέες ασφαλείς και πιστοποιημένες παιδικές χαρές (Χιλιαδού, Άνω Λεχώνια, Κατηχώρι, Πορταριά), ενώ συνεχίζονται οι εργασίες ανακατασκευής των παιδικών χαρών σε Σέσκλο και Αγριά.
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ1
Παράλληλα στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Νέας Ιωνίας ολοκληρώνεται άμεσα η παιδική χαρά στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι αντίστοιχες πιστοποιημένες παιδικές χαρές στην περιοχή της Μεταμορφώσεως, στο Ελικοδρόμιο και στη διασταύρωση των οδών Ρήγα Φεραίου με Σπυρίδη, ενώ στην περιοχή της Νέας Ιωνίας θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την πιστοποίηση τεσσάρων από τις υπάρχουσες παιδικές χαρές.
Οι νέες παιδικές χαρές είναι περιφραγμένες με μεταλλικό κάγκελο ασφαλείας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα πιστοποιημένα παιχνίδια είναι τοποθετημένα στο ενδεδειγμένο ποταμίσιο βότσαλο το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα και απόλυτα ασφαλές για τους νεαρούς χρήστες των εγκαταστάσεων.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 4067152646082154582

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item