Τηλεοπτικές άδειες: Μονομαχία για μία θέση στο χάρτη συχνοτήτων

Ξεκίνησε από τις 07.00 η προσέλευση των στελεχών των καναλιών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στην Καλλιθέα, όπου θα διεξαχθεί για τι...


Ξεκίνησε από τις 07.00 η προσέλευση των στελεχών των καναλιών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στην Καλλιθέα, όπου θα διεξαχθεί για τις επόμενες ώρες ή τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Επίσης, δεν θα τους επιτραπεί η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.
Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος
Το έντυπο υλικό που θα επιβεβαιώνει τις προσφορές, θα μεταφέρεται μεταξύ Επιτροπής (η οποία θα είναι εγκατεστημένη στη μεγάλη κεντρική αίθουσα) και υποψηφίων (τα 5μελή επιτελεία των οποίων θα βρίσκονται σε ξεχωριστά δωμάτια και δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους) με καθορισμένους κλητήρες. Σε περίπτωση παραβίασης των όρων του διαγωνισμού θα αποκλείεται η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ και αυτή θα καταπίπτει υπέρ του Δημοσίου.
Κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ. Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.
Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ισχυρότατα. Πρόσβαση στο κτίριο έχουν μόνο όσοι έχουν συγκεκριμένη εργασία να κάνουν και θα είναι διαπιστευμένοι εκ των προτέρων. Ο διαγωνισμός διενεργείται από την ειδική Επιτροπή Διεξαγωγής και το κτίριο θα παραδοθεί προς φύλαξη στην Ελληνική Αστυνομία. 
Σύμφωνα με την κυβέρνηση και συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, "κανένας απολύτως δεν μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και όσοι επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών για το ηλεκτρονικό σύστημα ή δεν ξέρω τι άλλο το κάνουν γιατί δε θέλουν να πληρώσουν".
Μιχάλης Καριώτογλου: Πρόεδρος Singular Logic
Δρακόντια τα μέτρα ασφαλείας
Κάρολος Αλκαλάι, γενικός διευθυντής STAR CHANNEL
Κάρολος Αλκαλάι, γενικός διευθυντής STAR CHANNEL
Βλαδίμηρος Καλογρίτσας
Εύη Κουτσαφτάκη
Δημήτρης Φουρλεμάδης, διευθύνων σύμβουλος ALPHA 
Θοδωρής Κυριακού, ANTENNA 
Στρατής Λιαρέλης, ΑΝΤΕΝΝΑ 
Πάνος Κυριακόπουλος, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος STAR Investments (εκπρόσωπος Ανεξάρτητου Τηλεοπτικού Παρόχου)

Related

MEDIA 729690426695916773

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item