Δημοπράτηση έργων αποκατάστασης ζημιών στη Σκόπελο

Τις μελέτες για την εκπόνηση δύο σημαντικών έργων για την αποκατάσταση ζημιών στο νησί της Σκοπέλου από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου ...


Τις μελέτες για την εκπόνηση δύο σημαντικών έργων για την αποκατάσταση ζημιών στο νησί της Σκοπέλου από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2015, έχει στα χέρια της η δημοτική αρχή και θα προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτησή τους. Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος του νησιού Χρ. Βασιλούδης, είναι έτοιμη η μελέτη για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου από τη Σκόπελο προς Αμπελίνι, ενός έργου προϋπολογισμού 185.000 ευρώ. Ο δρόμος είναι σε λειτουργία αλλά μόνο το ένα ρεύμα.
Επιπλέον έτοιμο για δημοπράτηση είναι και το έργο της ασφαλούς πρόσβασης στα μοναστήρια του Ιωάννη του Προδρόμου και του Ευαγγελισμού, προϋπολογισμού 460.000 ευρώ. Το έργο εκτός από την αποκατάσταση του δρόμου περιλαμβάνει και την κατασκευή τριών γεφυρών.
Τέλος ο δήμαρχος ανέφερε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο προγραμματίζεται νέα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των αποζημιώσεων στους επαγγελματίες, καθώς ακόμη δεν έχει δοθεί το 30% που τους οφείλεται σύμφωνα με το νόμο, για την καταστροφή της περιουσίας τους. «Πολλοί από αυτούς έχασαν τη θερινή τουριστική περίοδο, καθώς δεν κατάφεραν να ανοίξουν τα καταστήματά τους και αυτό είναι άδικο. Ο κ. Αλεξιάδης είχε υποσχεθεί ότι σύντομα θα έπαιρναν τις αποζημιώσεις τους, όπως και ότι θα φρόντιζε για τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ ή να ρυθμιστούν οφειλές τους προς ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία», επισήμανε ο κ. Βασιλούδης.

πηγη: ΕΡΤ

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2115520050236617761

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item