"Ντου" του ΣΔΟΕ σε καταστήματα και επιχειρήσεις του Βόλου

Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας διαπιστώνει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατά τους καλοκαιρινούς ελέγχους που πραγματο...


Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας διαπιστώνει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατά τους καλοκαιρινούς ελέγχους που πραγματοποιεί, σε περιοχές του Βόλου. Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκονται επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν μεγάλη τουριστική κίνηση, ενώ οι έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως στην έκδοση αποδείξεων και στην απασχόληση μη ασφαλισμένων εργαζόμενων. Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ  «σαρώνουν» το τελευταίο διάστημα και το Νομό Μαγνησίας, σε μία προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του TheNewspaper.gr, ήδη έχει ελεγχθεί μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων στην πόλη και στην ενδοχώρα του νομού και τα αποτελέσματα δείχνουν μεγάλο ποσοστό παραβατικότητας, καθώς ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ και άλλες συναφείς επιχειρήσεις, δεν κόβουν αποδείξεις στους πελάτες τους. «Το πρόβλημα είναι σοβαρό, καθώς διαπιστώνουμε μεγάλο ποσοστό παραβατικότητας σε πολλές τουριστικές περιοχές της Μαγνησίας και φυσικά στον Βόλο. Διαπιστώνουμε ότι πολλές επιχειρήσεις αποφεύγουν τις αποδείξεις, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αν όλοι τηρούσαν τις υποχρεώσεις τους, δεν θα υπήρχε λόγος να γίνονται έλεγχοι και να επιβάλλονται πρόστιμα», τόνισε στο ΤheNewspaper.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας.
Να σημειωθεί ότι τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που επιβάλλονται για τη μη έκδοση αποδείξεων, καθώς κυμαίνονται από 800 έως 1.200 ευρώ, ανάλογα την κατηγορία της επιχείρησης, για κάθε μια από τις παραβάσεις που θα διαπιστωθούν.
Παράλληλα, εκτός από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σχεδόν καθημερινή είναι η «έφοδος» και της Οικονομικής Αστυνομίας στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον κλάδο του τουρισμού.

Related

Sticky 1792448514879634495

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item