Άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς καταγγέλλουν Σεϊσίδης και Σακκάς

Καταπάτηση τεκμηρίου αθωότητας και άγριο ξυλοδαρμό καταγγέλλουν Σεισίδης και Σακκάς, μέσω του δικηγόρου υπεράσπισης του Μάριου Σεισίδη...


Καταπάτηση τεκμηρίου αθωότητας και άγριο ξυλοδαρμό καταγγέλλουν Σεισίδης και Σακκάς, μέσω του δικηγόρου υπεράσπισης του Μάριου Σεισίδη, Κ. Παπαδάκη. 
 
Επίσης, διαμαρτύρονται για τον χαρακτηρισμό "ληστές με τα μαύρα" που τους έχουν αποδώσει τα μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για «για μοναδική εμμονή σε μονομέρεια πληροφόρησης, παράβλεψη δικαστικών αποφάσεων, καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και εμφανείς επικοινωνιακές και όχι μόνο σκοπιμότητες»
 
Σε ανακοίνωσή του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Σεισίδη αναφέρει: «Η υπεράσπιση του Μάριου Σεϊσίδη μαζί με το κίνημα συμπαράστασής του θα δώσουν τη μάχη της αλήθειας και εύχονται να περιμένουν οι κάμερες και τα πρωτοσέλιδα με τον ίδιο ζήλο της πρώτης ημέρας σύλληψης και την ώρα της τελικής απόφασης», υπογραμμίζοντας πως ο Σεισίδης για δέκα χρόνια ζούσε στοχοποιημένος.
 
Αναφερόμενος δε στις χθεσινές συνθήκες σύλληψης του στη Σπάρτη  ο συνήγορος τονίζει πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Κ. Σακκάς καταγγέλλουν πως : 1) Καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ παρότι ούτε έφεραν ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση η βία. 2) Απαιτήθηκε από την αστυνομία να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα, στοιχεία του κλπ χωρίς προηγουμένως να του επιτραπεί, όπως ζήτησε, να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, πράγμα που αρνήθηκε, όπως είχε δικαίωμα. Απάντηση ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός του από πολλούς αστυνομικούς μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Ζήτησε ήδη την ποινική δίωξη των ενόχων και την εξέτασή του από ιατροδικαστή. Φαίνεται να μην έχουν αλλάξει πολλά στα αστυνομικά ήθη.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι δυο καταζητούμενοι συνελήφθησαν στην Σπάρτη σε μπλόκο της ομάδας ΔΙΑΣ για τον εντοπισμό ναρκωτικών.
 
Οι δυο άνδρες, οι οποίοι οδηγήθηκαν ήδη στο Εφετείο προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος τους, επέβαιναν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες  
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγόρου Κ. Παπαδάκη έχει ως εξής:
 
Ανέλαβα σήμερα την υπεράσπιση του συλληφθέντος χθές Μάριου Σεισίδη, που για δέκα χρόνια ζούσε στοχοποιημένος έχοντας χαρακτηριστεί από τους μηχανισμούς της Ασφάλειας και από παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. ως μέλος της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα», και επικηρύχθηκε τον Οκτώβριο 2009 με ποσό 600.000 € από τον τότε Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παρά το ότι οι τρείς από τους τέσσερις έχουν αθωωθεί αμετάκλητα (Δημητράκης πλην αυτής που συνελήφθη, Σίμος Σεϊσίδης, Γρηγόρης Τσιρώνης από όλες) και ο τέταρτος δεν έχει ακόμα δικαστεί, ασφάλεια και Μ.Μ.Ε. επιμένουν να μιλούν για «ληστές με τα μαύρα» ακόμα και στα σημερινά δελτία. Πρόκειται για μοναδική εμμονή σε μονομέρεια πληροφόρησης, παράβλεψη δικαστικών αποφάσεων, καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και εμφανείς επικοινωνιακές και όχι μόνο σκοπιμότητες. Η υπεράσπιση του Μάριου Σεϊσίδη μαζί με το κίνημα συμπαράστασής του θα δώσουν τη μάχη της αλήθειας και εύχονται να περιμένουν οι κάμερες και τα πρωτοσέλιδα με τον ίδιο ζήλο της πρώτης ημέρας σύλληψης και την ώρα της τελικής απόφασης.
Οσον αφορά τις χθεσινές συνθήκες σύλληψης και κράτησης στη Σπάρτη, ο Μάριος Σεϊσίδης κατήγγειλε ήδη ότι μαζί με τον Κ. Σακκά : 1) Καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ παρότι ούτε έφεραν ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση η βία. 2) Απαιτήθηκε από την αστυνομία να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα, στοιχεία του κλπ χωρίς προηγουμένως να του επιτραπεί, όπως ζήτησε, να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, πράγμα που αρνήθηκε, όπως είχε δικαίωμα. Απάντηση ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός του από πολλούς αστυνομικούς μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Ζήτησε ήδη την ποινική δίωξη των ενόχων και την εξέτασή του από ιατροδικαστή. Φαίνεται να μην έχουν αλλάξει πολλά στα αστυνομικά ήθη.
Για τις κατηγορίες που θα του αποδοθούν θα ακολουθήσει ανακοίνωση μετά τη γνώση της δικογραφίας.
Αθήνα, 5/8/2016
Ο συνήγορος υπεράσπισης
Κώστας Παπαδάκης
Δικάζονται το Σάββατο
 
Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν να δικαστούν, αύριο το μεσημέρι, ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης, οι οποίοι αργά το απόγευμα οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. 

Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για κλοπή, που αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας, αλλά και πλαστογραφία για τις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας. Επιπλέον, σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για αντίσταση κατά της αρχής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και δύο παραβάσεις του ΚΟΚ.

Σύμφωνα με το συνήγορο του Μ. Σεϊσίδη, Κώστα Παπαδάκη, στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετέβη ιατροδικαστής μετά από αίτημα του κατηγορουμένου για να τον εξετάσει, καθώς καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τους αστυνομικούς.

Related

ΕΛΛΑΔΑ 17829941117857546

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item