Φάρμακα στο Κέντρο Υγείας από τον σύλλογο «Η Σκιάθος»

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’ δωρήθηκαν  3 κιβώτια φαρμάκων, συνολικά 89 διαφορετικά σκευάσμ...


Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’ δωρήθηκαν  3 κιβώτια φαρμάκων, συνολικά 89 διαφορετικά σκευάσματα, που καλύπτουν μεγάλο εύρος ασθενειών, όπως και υγειονομικού υλικού, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Η δωρεά εξασφαλίστηκε από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, το οποίο ανταποκρίθηκε για τρίτη φορά, σε διάστημα μικρότερο από ενάμιση χρόνο, στο αίτημα του Συλλόγου, με τη μεσολάβηση του μέλους του Συλλόγου κυρίας Αριστέας Δερβένη. Με αφορμή την αναζήτηση της δωρεάς είχε γίνει καταγραφή των αναγκών σε σκευάσματα με τη βοήθεια της εργαζόμενης στο Κέντρο Υγείας, της διατροφολόγου κυρίας Σταματίνας Χονδρονικολή. Ο Σύλλογος ευχαριστεί τη Βασιλική Ηλιοπούλου, εθελόντρια του Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, όπως και την Αριστέα Δερβένη και την Ματούλα Χονδρονικολή, για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Στους δύσκολους καιρούς, οφείλουμε να είμαστε κοντά σε όσους έχουν ανάγκη,   υιοθετώντας το μήνυμα της κυρίας Δερβένη “Σε απάντηση της ευγενικής επιστολής σας, θα χρησιμοποιήσω κάτι που είπε ο Αβραάμ Λίνκολν, το υιοθέτησαν οι γιατροί χωρίς σύνορα και με εκφράζει απόλυτα, “Λυπάμαι  τον άνθρωπο, που δεν νιώθει πάνω στη πλάτη του, Σκληρό το μαστίγιο ,που προσγειώνεται στη ράχη του συνανθρώπου του.
Ενέργειες του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’, για την υποστήριξη των οικονομικά αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας
Ο Σύλλογος μας κάθε χρόνο, με διακριτικότητα και ευαισθησία,  αναλαμβάνει δράσεις υποστήριξης αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας. Ποιο σημαντικές δράσεις είναι:
 • Με πρωτοβουλία και τη μεσολάβηση του Συλλόγου μας, τον Οκτώβριο του 2012 προτάθηκε στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών η ένταξη των άπορων οικογενειών στο πρόγραμμα υποστήριξης που υλοποιεί η Ένωση. Από το 2013 επιτεύχθηκε η ένταξη 52 οικογενειών, οι οποίες λαμβάνουν ένα μηνιαίο δέμα βάρους 35 κιλών μελετημένο να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δώθηκαν Μέχρι περισσότεροι από 40 τόννοι τροφίμων. Το πρόγραμμα έληξε τον Δεκέμβριο του 2014.
 • Έχοντας υπόψη την πολύχρονη εταιρική κοινωνική δράση της HELLENIC SEAWAYS Α.Ν.Ε. ο Σύλλογός μας τον  Δεκέμβριο του 2012, απέστειλε  αίτημα με σκοπό τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για την μετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και θα χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας. Η HELLENIC SEAWAYS A.N.E., ανταποκρίθηκε στο αίτημα με αποτέλεσμα πάνω από 250 συμπολίτες μας να έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα δωρεάν εισιτήρια. Το πρόγραμμα ανανεώνεται ετησίως.
 • Διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για την μετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που θα χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας, από την εταιρεία Aegean Air.
 • Συνεργασία με την κοινωφελή μη-κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, με θέμα την ένταξη της Σκιάθου, στις περιοχές δράσεις της, και συγκεκριμένα για τα προγράμματα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» και «Στηρί-ζουμε: Ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους» που σκοπό έχουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και άπορων συμπολιτών μας. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η συνεργασία με δημόσια δομή υγείας, την οποία εξασφάλισε ο συλλόγος με τη συναίνεση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.
 • Δωρεά σκευασμάτων, δύο φορές το 2015, που καλύπτουν μεγάλο εύρος ασθενειών, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Η δωρεά εξασφαλίστηκε από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, με τη μεσολάβηση του μέλους του Συλλόγου κυρίας Αριστέας Δερβένη. Με αφορμή την αναζήτηση της δωρεάς είχε γίνει καταγραφή των αναγκών σε σκευάσματα με τη βοήθεια της εργαζόμενης στο Κέντρο Υγείας, της διατροφολόγου κυρίας Σταματίνας Χονδρονικολή.
 • Για τις ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα και Πάσχα) ο Σύλλογος μας, κάθε χρόνο, με διακριτικότητα και ευαισθησία, ενισχύει αδύναμα μέλη της τοπικής κοινωνίας, από το ταμείο του συλλόγου και την ευγενική χορηγία του κ. Γεώργιου Αλεξανδρίδη.
 • Αναπτύξαμε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, με σκοπό τη στήριξη των οικονομικά αδύναμων από ειδικούς συνεργάτες του Δικτύου.
 • Με πρόταση του Συλλόγου, συμμετείχαμε στη δράση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ», του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, όπου στις 13 Ιουνίου συγκεντρώθηκαν φάρμακα και υγειονομικό υλικό, για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου.
 • Συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Δήμου Βόλου, για την έκδοση βιβλιαρίων απορίας.(2013-2016)
 • Συνεργασία με την κλινική ΙΑΣΩ Παίδων, στο πλαίσιο της οποίας έχουν πραγματοποιηθεί δύο χειρουργεία, την περίοδο Οκτώβριος 2015-Μάρτιος 2016, για τη θεραπεία τετράχρονης που πάσχει από εκτεταμένη φλεβική δυσπλασία, θέτοντας εκτός κινδύνου πλέον, τη ζωή της.
 • Συνεργασία με την οργάνωση Δεσμός, στο πλαίσιο της οποίας στάλθηκε στο Σύλλογο, δωρεά ύψους 400 ευρώ σε τρόφιμα για τους οικονομικά αδύναμους, (160 κιλά τρόφιμα και προϊόντα προσωπικής υγιεινής). (2016)
 • Συνεργασία με την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί΄, για τη δωρεά παπουτσιών, για τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. (2016)
 • Με πρωτοβουλία και ενέργειες του Συλλόγου, εντάχθηκε το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής της εταιρείας VODAFONE, αφού πρώτα ο Σύλλογος εξασφάλισε την άδεια της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.(2016)

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 1250526968377603147

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item